AMD patvirtino, kad „Vega“ bus išleista šį ketvirtį

Mums visiem jau labai pabodo laukti AMD „Vega“ architektūros vaizdo plokščių, bet iš pranešimų „Facebook‘e“ galime pasakyti, kad laukti liko ne ilgai, bent jau ne ilgiau kaip iki birželio pabaigos.

Vienas iš belaukiančių „Vega“ AMD paklausė, kada gi pasirodys naujos vaizdo plokštės? Į klausimą buvo atsakyta paprastai. „Pasirodys tada, kada bus paruošta…tai bus šį ketvirtį“.

Jau seniau buvo kalbėta, kad „Vega“ galimai bus išleista gegužės pradžioje, bet iki šiol jokios patvirtintos informacijos apie tai nesame girdėję, o iki balandžio pabaigos liko mažiau nei savaitė.

23 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Girdžiu tai ką noriu girdėti:D
    … bus išleista šį ketvirtį….
    Skaitau …bus išleista šį ketvirtadieni:D

  2. Minde parašė:

    isleista = pristatymas. O parduotuvese bus rugseji ar spali.

  3. Maariux parašė:

    Vega kvepia failu. Kas kart kai AMD tempia laiką ir krapštosi, tai dažniausiai bando išspausti paskutines sultis kurios pakelia pajėgumą keliais procentais…
    nVidia priešingai – nieko daug nekomentuoja, bet kai pystelna kaip iš giedro dangaus be jokių ketvirčių ir pan.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Nera nei vieno pozymio, kuris rodytu nors kazka susijusio su fail’u. Nvidia nieko nekomentuoja, nes jai yra visiskai nusisikti ant geimeriu. Jos akcijos skyrocket’ino del ejimo i enterprise/automotive rinka, kas yra pelningiausia ir labiausiai auganti sritis. Volta pirmiausiai bus daroma tam, o kastratiniai variantai su DDR5X/6 bus numesti geimeriams „is giedro dangaus“ ir jie juos pirks uz kiek pasakys jiem pirkt, nes tai „gieforsas“.

      Kai bus apzvalgos, tada ir ziuresim kas per situacija. Net ir negalejimo pasiulyti Titan ar 1080Ti alternatyvos atveju, ka kai kas gali pavadinti failu, bus bent kazkas 1070/1080 lygio su mazesne kaina, o tai vistiek gerai vardan papildomo pasirinkimo 400-600eur diapazone.

      • Maariux parašė:

        Pakankamai info, kad suprastum kuom viskas kvepia.
        https://youtu.be/UuchUscHWSw?t=5m4s
        Pusmetis šlifavimo istoriškai stebuklingo performanco nepriduodavo. Labai tikiuosi, kad klystu 🙂

        • kernel_panikuoja parašė:

          „Pakankamai info“ – tai sena reklamine akcija su engineer’ing sample’u ir kazkur kazkieno kazkokie ale „leak“ testai neaisku su kuo. Cia tas pats, kas pries metus sakyti, jog pakankamai info, jog Ryzen kvepia fail’u.

          Galutinio produkto nera, kaip ir nera aiskios galutines jo hardwarines charakteristikos. Driver’iu nera. Jokio normalus testo nera. Man asmeniskai kolkas nekvepia nei fail’u, nei win’u. Ir apskritai, fail’as yra reliatyvi savoka, nes viskas finale susiveda i konkrecia suma konkreciai sistemai prie konkreciu reikalavimu.

      • Minde parašė:

        nu jau, nu jau: „jie juos pirks uz kiek pasakys jiem pirkt, nes tai „gieforsas“.“

        Perka, nes AMD sunku su konkurencija pilnoje produkto linijoje.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Taip. Ten taip rasydamas tiesiog norejau „sutirstinti spalvas“, nes is esmes jokio skirtumo, kas kaip ka strateguoja ar isleidzia – kiekvienai imonei galima rasti subjektyviu simpatiju ar antipatiju del kazko. Tas nesvarbu. Svarbu yra tai, ar tam tikru metu uz X kaina tu gali pasirinkti analoga kazkokiam monopoly-like produktui ar ne. Ir jei gali – ar jis kuom nors geresnis.

          Aisku dar yra ir brand’u niuansai, kai net prie salygiskai geresnio produkto zmones vistiek labiau perka Nvidia – bet tai kita tema.

          Man nepatinka etikeciu klijavimas ir isankstinis nusistatymas, nes tokie dalykai kuria kazkokius mitus. Ir nebutinai kalbu apie neigiamus dalykus – per dideles teigiamos espektacijos irgi negerai, nes sukuriamas kazkoks dirbtinis nusivylimas, kai jo butu neturetu. Cia kaip kad ziniasklaida 7700K lygina su 1700 zaidimuose ir OMG, kaip ryzen’as gali buti letesnis?… Nu kaip, kaip 1,2GHz mazesnio daznio, mazesnio IPC ir paskutiniu 7 metu kodo optimizaciju neturintis CPU drista buti letesnis uz quadcore’ini i7?… 😀 Ir pan.

          Tarkime, galingiausia VEGA bus kazkas tarp 1080 ir 1080Ti (kas visiskai imanoma). Ar cia fail’as? Kaip paziuresi. Kazkam taip. Absoliuciai daugumai greiciausiai ne, nes AMD dazniausiai turi gera price/value, kas greiciausiai reiks, kad galesi 1080 sparta gauti pigiau.

          Anyway. Siaip rasau per daug emocionaliai siandien. Pats nenaudoju AMD nei CPU nei GPU del savu priezasciu, bet rekomenduociau palaukt galutinio produkto, o tada bandyt piest kazka niuresnem spalvom 🙂

          • IFeelYou parašė:

            Labai gražiai pasakyta.

          • Maariux parašė:

            Jeigu lyginam hi-end vga, iš kiek vienos stovyklos, tuomet lyginame su tuo metu, konkrečiame segmente galingiausiu produktu. Šiuo atveju nVidia – TitanXp ir „už kampo“ esančią AMD Vega. Būtent ši akistata man labai abejotina, kad Vega pasiims karūną ar bent jau ja dalinsis.
            Tik įdomu, ką AMD norėjo pasakyti Vegos klipe „užmaskuotu“ Poor Violta užrašu 🙂

            • kernel_panikuoja parašė:

              „Karunos“ lyginimas yra daugiau moralinis ir abstraktus. Taip, kazkuris vienas tures greiciausia korta – na ir kas. Tai dar nereiskia savaiminio fail’o. Jeigu nera VW’geno greitesnio uz BMW M5, dar nereiskia, kad Passat’as yra fail’ines produktas. Tiek ir norejau pasakyt.

              • Maariux parašė:

                Viskas ką sakai yra tiesa, kaip ir price/performance reikalai, ką dažniausiai ir vertina su pc geležimi susidurę pirkėjai. Bet, aš žiūriu kiek iš kitos perspektyvos.
                Produktyviausios GPU stovykla turi etiketę, kad jie sparčiausi, ir tai labai įtakoja žemesnės klasės GPU pardavimus – sparčiausias GPU visada bus testinės mašinos viduje, dabar apžvalgininkų pilnas youtube kas padidina info sklaidą, straipsnių irgi srautai milžiniški.
                Nuo tada kai AMD nepaveja nVidios su flagmanais, buvęs rinkos pasiskirstymas 45/55, patapo 20/80. Iki tol viskas svyravo 10%.
                Galima spėti, kad tokį nuosmukį įtakojo ir prasti CPU reikalai.
                http://images.anandtech.com/doci/10613/jpr_q2_2016_amd_vs_nvda_SHARE.png

            • adex parašė:

              ok vega neprilygs titan xp, ir kas toliau? reikia kazko galingo perki titan xp, nepakanka? perki dar viena ir jungi sli. norisi konkurencijos ir mazu kainu, man irgi noretusi, dar noretusi poros milijardu pinigu, dar noreciau buti nemirtingas ir tureti songoko galiu.
              amd jau n metu kaip slubuoja finansiskai, spaudziasi biudzete, veluoja su tech procesais, bet vistiek sugeba spardytis dviem frontais. o pirkejai tesugeba verkslianti jog amd nieko nepasiulo, o ka patys daro, kad amd butu lengviau kazka sukurti ir pasiulyti?

    • neblogai parašė:

      Pusę metų kalbama, kad pasirodys maždaug per Computex, dabar dar kartą patvirtinta kad tikrai šiame ketvirtyje bus išleista- bet kažkaip iš šio patvirtinimo sugalvojama kad tai laiko tempimas ir kvepia feilu? Beje, jokių ženklų, kad su Vega lustu ar jo kepimu būtų kas nors negerai nebuvo. Buvo žinios(vėlgi, prieš kokį pusmetį), kad žiemą Hynix dar nesugebėjo pagaminti 2000MHz greičio HMB2 atminties kaip iš anksčiau buvo tikėtasi, o tik 1600MHz, greitesnės 2000MHz atminties gamybos tikintis šį (Q2) ketvirtį. Bet koks skirtumas- kam reikia- nusipirkit GTX1070, 1080 ar 1080Ti- kaina už siūlomą galią visam ‘performance’ ruože dabar tokia pat gera, kaip ‘midrange’. Na išleis AMD Vegą- lustas juk didelis, su nauja atmintimi- taigi toks pat greitis stipriai pigesnis tikrai nebus. O norint paremti perkant būtent AMD- kalbėti apie ateinančius feilus nėra prasminga- geriau tiesiog palaukti to išleidimo šį ketvirtį ir įvertinti.

  4. IFeelYou parašė:

    Deja reikia pripažinti, kad tas „tempimas“ tikrai kvepia „failu“. Nors ir labai labai gaila. Na bent jau AMD CPU padalinys sukūrė kažko vertą produktą.
    O kol išleis VEGA reikės bandyt prievartauti komplektuką 1080Ti + NZXT G12 + NZXT X62

    • koloniukas parašė:

      Nebelauksi sea hawk 1080 ti ar tai gigabyte water force modelių?

    • Stipena parašė:

      Pasikeisk avatara predatelis :DDD

    • Minde parašė:

      dazniausiai laikas tempiamas del kokios nors grandies failo. Pvz nesugba atminties kokios norimo kiekio iskepti, arba per didelis broko kiekis, gal driveriai failina. Tokiu atveju, tai nesusije su tempimu ar pritempimu. Ateis kokia detale ir bus produktas.

      Blogiau, kai architekturiskai kazkas failina, tada iesko budu kaip uzglaistyti.

      Dar variantas, kai sparta ar energijos vartojimas ar apskritai veikimas netenkina ir ieskoma budu kaip siek tiek pritempti.

      Va kuris is situ variantu?

      Akivaizdu, kad finansiskai imone turetu buti suinteresuota kuo anksciau i rinka isleisti produkta, tai net nezinau, ar del 5% apsimoketu 0.5 metu tempti. Manau kad ne.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.