AMD praneša apie antros kartos „Ryzen“ energetiškai efektyvius procesorius

AMD pagaliau pranešė apie didelį energijos efektyvumą turinčius procesorius. Tai nėra kažkokie stebuklingi procesoriai, mažesnės elektros sąnaudos pasiekiamos sumažinus dažnį ir įtampą.

Antros kartos „Ryzen“ 4-ių branduolių procesoriai turės tik vieną įgalintą CCX bloką, tad lusto konfigūracija bus 4+0. Pirmos kartos 4 branduolių „Ryzen“ turėjo 2+2 konfigūraciją. Nors tai leido padidinti L3 kiekį iki 16 MB, bet kiek blogėja bendras procesoriaus atsako laikas. Naujieji 4-ių branduolių procesoriai turės tik 8 MB L3 atminties, bet geresnį atsako laiką. Šie 65 W procesoriai turės „Ryzen 3 2300X“ ir „Ryzen 5 2500X“ pavadinimus. Efektyvesni procesoriai bus „Ryzen 5 2600E“ ir „Ryzen 7 2700E“, kurie atitinkamai turės 6 ir 8 branduolius bei viso labo 45 W TDP. Tai pasiekta „Ryzen 5 2600E“ suteikiant 3.1 GHz, o „Ryzen 7 2700E“ 2.8 GHz bazinį dažnį. Abiejų procesorių Turbo dažnis siekia 4 GHz. AMD kol kas neatskleidė šių procesorių kainų.

9 Komentarai

  1. TomasP parašė:

    Karneli, užsisakęs jau Ryzen 7 2700E? Mes su Stipena tau kėdę turim AMD stovykloje. 😀

  2. Ambient parašė:

    Sorry kernel, bet kas tu toks, kad tau visi ciulpia ? ;/ O ypac tas kurio taip ir niekas neuzbanina ? peace! 😉

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Nelabai supratau šio komentaro tikslą, bent jau čia jis tikrai ne į temą. Jei kur seniau diskutavot ir susipykot, tai gal nereikia to pratęsti.

      Kol kas kaip ir nemačiau, kad reiktų Kernel baną duoti, gal ką ir pražiūrėjau, ne viską ir perskaitau.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Zmogus paklause – as atsakiau. Nezinau, kuo as uzkliuvau asmeniskai tau, bet tiesa sakant man tai nelabai idomu. Jei kazkada isizeidei del kokio nors mano komentaro – tai as to nenorejau, rasau tik savo nuomone apie techninius PC niuansus.

    • MMM parašė:

      Del Ambient: As siulau blokuoti Ambient, nes akivaizdziai offensive ir posla zinute, neturinti jokio pagrindo. Man patinka skaityti Kernel komentarus, nes konstruktyvus ir tikslus, ko neina pasakyti apie tavo postus.

  3. Ambient parašė:

    Tomai, tu ne prie ko, yra kitas fruktas kuris viska zino ir supranta, bet pastoviai klausia kernelio.. :))) Mindaugai sorry..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.