AMD pranešė, kad iš jų buvo pavogta informacija apie grafikos procesorius

AMD atskleidė, kad 2019 metų gruodį su jais susisiekė asmuo, kuris turėjo dokumentus apie sekančių grafikos procesorių kūrimą. Vėliau kai kurie dokumentai buvo paskelbti internete, bet vėliau buvo pašalinti. Nežinomas asmuo turi kur kas daugiau failų, kurie iki šiol nebuvo paskelbti. Failus pavogęs asmuo žada visą informaciją apie AMD grafikos procesorių architektūras parduoti pasiūliusiam daugiausiai, o jei niekas nesusidomės informacija bus tiesiog išplatinta internete. Programišius informaciją vertina 100 mln. JAV dolerių. AMD jau kreipėsi į teisėsaugą ir glaudžiai bendradarbiauja bylos tyrime. AMD sako, kad nutekėjusi informacija neturės jokios įtakos būsimų grafikos procesorių saugumui.

„Torrent Freak“ dar 2019 metų lapkritį kalbėjo su dokumentus iš AMD pavogusia programiše. Ji tikino, kad failai buvo pasisavinti iš neapsaugoto kompiuterio/serverio pasinaudojant pažeidžiamumais. Keisčiausia buvo tai, kad AMD failai buvo neapsaugoti ir neužšifruoti.

AMD pranešimas:

At AMD, data security and the protection of our intellectual property are a priority. In December 2019, we were contacted by someone who claimed to have test files related to a subset of our current and future graphics products, some of which were recently posted online, but have since been taken down. While we are aware the perpetrator has additional files that have not been made public, we believe the stolen graphics IP is not core to the competitiveness or security of our graphics products. We are not aware of the perpetrator possessing any other AMD IP. We are working closely with law enforcement officials and other experts as a part of an ongoing criminal investigation.

6 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Gal AMD vis dar pas save naudoja Intel based procesorius? 😀

  2. kernelis parašė:

    Puiki proga opensource’intis bus 😀

  3. Daemon parašė:

    Oh wow, pabėgo informacija! Ką tai keičia?

    • adex parašė:

      ne veltui yra toks posakis – informacija valdo pasauli. jeigu nesupranti tai tau asmeniskai nieko ir nekeicia, na o kas sia informacija suinteresuoti tiems keicia pagal ju interesus.

  4. kernelis parašė:

    As manau, kad jie daugiausiai nuostolio patirs tai ant vieso ivaizdzio 😀 Siaip butu idomu zinoti, ka tiksliai pavoge. Hardwariniu dizainu failai yra turbut maziausias rupestis, nes ju panaudojimas pats savaime yra milijonines kainos, ta prasme ASIC kepimas. Vakarietiskos GPU kontoros tupai nieko ten nekopintu, nes viskas saugoma patentuotais IP ir iskarto pareitu teismai. Kinieciai gali, savo regionui. TBH NVIDIA turbut ir siaip turi viska pazangiau, jiem ten net nelabai ka butu veikt su tais leak’ais. Intel’is – nu sakykim gal ir nusiziuretu kazka, bet Intel Raja turi, kas reiskia jau ir taip apie Radeon’us viska zino 🙂 Va tokiems kaip ARM (Mali) ar Imagination PowerVR R&D turbut butu naudingiau turet pavyzduka RDNA2. Softas jau idomiau. As asmeniskai noreciau, kad tie, kas kodina open source AMD driver’ius gautu ta leak’a – driver’iai butu geresni 😀 Cia aisku priklausomai ar pacio GPU firmware’o failus turi, nes aukstesnis driver’iu lygmuo ten faktiskai nieko idomaus, tik OpenGL lib’as IP turi kazkoki. Be to, paskaicius ten to kakerio zinutes, tai jis kazkoks nelabai rimtas, rasineja viesai kazkokias nesamones, 100M uzsiprase 😀 Optimistas. Jei gaus 10-100K is ko nors tai bus success story manau jam.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.