AMD pristato „Precision Boost Overdrive 2“ „Ryzen 5000“ procesoriams

AMD išleisdama „Ryzen 5000“ serijos procesorius žadėjo, kad įtampos mažinimas bus įgalinamas kiek vėliau. Būtent tai dabar įvyksta su „Precision Boost Overdrive 2“ technologija. Ji bus įgalinta AGESA 1180 mikrokode, kurį gaus 400-osios ir 500-osios serijos AM4 pagrindinės plokštės su BIOS atnaujinimu nuo gruodžio mėnesio.

„Precision Boost Overdrive 2“ leis procesoriui daug lengviau sumažinti įtampą (angl. undervolting) ir gauti geresnes temperatūras, bet ir neprarasti spartos. Įtampa bus mažinama, ne tik esant didelei apkrovai, bet ir procesoriui atliekant nedideles užduotis. Programinė įranga atlikdama korekcijas kliausis temperatūros ir energijos suvartojimo jutikliais procesoriuje, kad parinktų tinkamiausią įtampą. Duomenys bus tikslinami kiekvieną milisekundę.

AMD sako, kad panaudojus „Precision Boost Overdrive 2“ galime tikėtis iki 1,5 % didesnės spartos vienos gijos užduotyse su R7 5800X procesoriais ir iki 1,9 % daugiau spartos su R9 5900X procesoriais.

1 Komentaras

  1. BC00 parašė:

    Ir iki 10 % multicore performance, bet tik su daugiausiai branduolių turinčiais modeliais. Pažiūrėsim ko vertas bus PBO2, nes PBO nelabai ko vertas 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.