„be quiet! Shadow Rock 3“: ar jis geresnis už „ARCTIC Freezer 34 eSports DUO“?

Intro

„be quiet!“ oriniai aušintuvai yra suskirstyti į tris šeimas: „Dark Rock“ atstovauja high end segmentą, kai „Shadow Rock“ su „Pure Rock“ priklauso viduriniam segmentui. Paskutine šio gamintojo naujiena tapo „Shadow Rock 3“ aušintuvas, kuris mums įdomus keletu aspektų. Pirma, savo išvaizda „Shadow Rock 3“ yra artimas legendiniam, daugybę apdovanojimų susišlavusiam, „Thermalright Macho“. Antra, kainuodamas mažiau nei 50 eurų „be quiet!“ produktas susiduria su didžiule konkurencija. Mes jam esame paruošę vieną pačiu aukščiausiu efektyvumo/kainos santykiu pasižymintį „ARCTIC Freezer 34 eSports DUO“, kurį nepatingėjome pertestuoti tiek su „Ryzen 7 3700X“, tiek su „Core i7-10700“ procesoriais, kad tik galėtume nubrėžti kuo objektyvesnes išvadas. Galima ginčytis, kad dvikova nėra lygi dėl ventiliatorių skaičiaus skirtumo: „Shadow Rock 3“ gauna vieną 120 mm ventiliatorių, „eSports DUO“ turi du aušinimo įrenginius, tačiau galutiniam pirkėjui tai neturėtų rūpėti. Realu, kad „be quiet!“ gali būti tylesnis, o aušinimo efektyvumas liks ARCTIC pusėje, tačiau viską išsiaiškinsime pasitelkę realius testus.

12 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Shadow Wings 2 ventiliatorius naudojamas čia.

    Už šitą kainą tikrai reikėjo dėti didesnį ventiliatorių, nors net ir tai stipriai nepagerintų padėties. Be Quiet dauguma aušintuvų brangiai įkainoti ir dėl to nekonkurencingi. Juoda versija pigesnė ~10€, to jau pakaktų neatrodyti visiškai ne savo kategorijoje.

  2. BC00 parašė:

    Fixed.
    Balta versija dar brangesnė. Šiaip prie reto plokštelių tankumo visi visad dėdavo kuo didesnį low RPM fan’ą. Performance kažkiek kentėdavo, bet gaudavosi išskirtinė tyla. Kad ir tą patį Macho imant. Dabar tas Shadow Wings 2 nesužavėjo vien dėl high pitch foninio garso.

  3. Evaldino parašė:

    Ale kaip smagu skaityt tokius reviews, kai jau virs metu turiu sita Arctic Duo (pagal jusu rekomendacijas!), o naujesni modeliai jo neiveikia… 😀

  4. Xata parašė:

    ačiau ant dėžutės nurodomas kampo nurodomas premium ženklas

  5. svabas2 parašė:

    nebloga apžvalga bet norėtųsi triukšmo palyginimo kiekvieno modelio, bent orinukų

  6. Daemon parašė:

    Ant Ryzen 2600 Freezer’is dirba mirtinai tyliai. Nixuja nieko nesigirdi.
    O vat ant 3900 jau šiek tiek girdisi, kartais net ne šiek tiek.
    Dėžė – Silent Base 601 su nebloga izoliacija

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.