„be quiet! Shadow Rock 3“: ar jis geresnis už „ARCTIC Freezer 34 eSports DUO“?

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

Nors pagal kainą šis aušintuvas daugiau vidurinio segmento atstovas, tačiau ant dėžutės kampo nurodomas premium ženklas. „Intel“ ir AMD lizdams skirti montavimo aksesuarai tvarkingai atskirti. Priedo gauname visų už patogumą giriamą atsuktuvą, nedidelį kiekį termo pastos ir tvirtinimo vielutes papildomam antram ventiliatoriui.

Grynasis vieno bokšto radiatoriaus svoris nėra žinomas, tačiau bendrai su ventiliatoriumi jis sveria kiek daugiau nei 700 gramų. Radiatorius yra sudarytas iš 30 aliuminio plokštelių – tai labai mažas skaičius įvertinant 163 mm siekiantį aukštį. Radiatorius nėra ilgas (130 mm), tačiau pakankamai gilus (121 mm). Norint panaikinti tokio gylio sukeliamus trūkumus buvo pasirinkta asimetrinė konstrukcija, leidžianti pasiekti puikų suderinamumą su DIMM lizdais. Kalbant kitais žodžiais, radiatorius mechaniškai nekonfliktuos su operatyvios atminties moduliais. Atviri radiatoriaus šonai ir retai išdėstytos plokštelės byloja, kad radiatorius labiau pritaikytas lėčiau besisukantiems ventiliatoriams, kurie negeneruoja didelio statinio slėgio.

Aliuminio plokštelės ant šilumos vamzdelių yra pritvirtintos presavimo būdu. Tai pigesnis būdas nei lituoti. Viršutinė plokštelė yra stilingesnė: ji yra apdirbta, padažyta juodai ir turi „be quiet!“ užrašą. Daugmaž centre matome apvalią angą, pro kurią bus prakišamas atsuktuvas tvirtinant radiatorių.

Plokštelių išoriniai paviršiai šiek tiek konverguoja į vidų, o centre paliktos išpjovos leidžia padidinti paviršiaus plotą. Vienintelė viršutinė plokštelė yra vientisa ir užstoja likusias.

Radiatorių kerta penki (6 mm skersmens) šilumos vamzdeliai, kurie buvo apipurkšti nikeliu. Vienoje tiesėje išdėstyta arba po tris, arba po du vamzdelius.

Šilumos vamzdeliai su procesoriaus IHS dangteliu kontaktuoja tiesioginio kontakto (direct touch) būdu. Pagrindas nėra padengtas nikelio sluoksniu, tačiau smėliasrovę tikrai matė. Pridėjus liniuotę pavyko įsitikinti, kad pagrindas yra visiškai lygus.

Radiatorius komplektuojamas su 120 mm skersmens „Shadow Wings 2“ ventiliatoriumi. Rėmo kraštuose sumontuotos antivibracinės pagalvėlės. Čia panaudoti slydimo guolių atmainos rifle guoliai. PWM signalu valdomas ventiliatorius pasiekia 1600 RPM. Gamintojas nurodo, kad ventiliatoriaus ilgaamžiškumas siekia 80 000 valandų prie 25 °C.

 

Radiatoriaus tipas Single tower
Radiatoriaus išmatavimai (su ventiliatoriais
130 (I) x 163 (A) x 121 (G) mm
Metalas, iš kurio pagamintas radiatorius Variniai šilumos vamzdeliai ir aliumininis plokštelių blokas
Svoris (su ventiliatoriais) 710 gramų
Šilumos vamzdelių konfigūracija 5x 6 mm
Maksimalus TDP 190 W
Ventiliatorių išmatavimai
120 x 120 x 25 mm
Pridėtų ventiliatorių skaičius 1
Ventiliatorių specifikacijos ? – 1600 RPM

24,4 dBA

Maksimalus ventiliatorių skaičius 2
Palaikomi lizdai LGA 115x, LGA 1200, LGA 2011(-3), LGA 2066, AM3(+), AM4
Garantinis laikotarpis
3 metai
Kaina (skytech.lt) 48 €

12 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Shadow Wings 2 ventiliatorius naudojamas čia.

    Už šitą kainą tikrai reikėjo dėti didesnį ventiliatorių, nors net ir tai stipriai nepagerintų padėties. Be Quiet dauguma aušintuvų brangiai įkainoti ir dėl to nekonkurencingi. Juoda versija pigesnė ~10€, to jau pakaktų neatrodyti visiškai ne savo kategorijoje.

  2. BC00 parašė:

    Fixed.
    Balta versija dar brangesnė. Šiaip prie reto plokštelių tankumo visi visad dėdavo kuo didesnį low RPM fan’ą. Performance kažkiek kentėdavo, bet gaudavosi išskirtinė tyla. Kad ir tą patį Macho imant. Dabar tas Shadow Wings 2 nesužavėjo vien dėl high pitch foninio garso.

  3. Evaldino parašė:

    Ale kaip smagu skaityt tokius reviews, kai jau virs metu turiu sita Arctic Duo (pagal jusu rekomendacijas!), o naujesni modeliai jo neiveikia… 😀

  4. Xata parašė:

    ačiau ant dėžutės nurodomas kampo nurodomas premium ženklas

  5. svabas2 parašė:

    nebloga apžvalga bet norėtųsi triukšmo palyginimo kiekvieno modelio, bent orinukų

  6. Daemon parašė:

    Ant Ryzen 2600 Freezer’is dirba mirtinai tyliai. Nixuja nieko nesigirdi.
    O vat ant 3900 jau šiek tiek girdisi, kartais net ne šiek tiek.
    Dėžė – Silent Base 601 su nebloga izoliacija

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.