AMD procesoriai iki 2022 metų palaikys DDR5 atmintį ir PCIe 5.0 technologiją

My Drivers“ teigia iš industrijos šaltinių sužinoję, kad AMD ruošiasi iki 2022 metų turėti procesorius, kurie palaikys DDR5 atmintį ir PCIe 5.0 technologiją. Dabar DDR4 atminties standartas jau yra 5 metų senumo ir per ateinančius tris metus palaipsniui pasitrauks iš rinkos. Didieji atminties gamintojai žada DDR5 atmintį pradėti gaminti jau šiais metais. Tikriausiai pirmieji procesorių su DDR5 atminties palaikymu pasiūlys „Intel“, o ne AMD. Tai turėtų būti „Intel Xeon“ procesoriai, skirti serveriams. Tuo tarpu AMD turėtų būti pirmieji su DDR5 atminties standartu staliniuose kompiuteriuose. Tai turi įvykti iki 2022 metų ir „Zen 4“ procesorių architektūra.

„Zen 4“ procesoriai galimai bus gaminami naudojant naują 5 nm litografiją. AMD šiems procesoriams idiegs DDR5 ir PCIe 5.0 technologijas. DDR5 atmintis siūlys 3200-8400 MHz dažnį, modulių talpai siekiant 32 GB. Su PCIe 5.0 gausime dvigubai didesnį duomenų pralaidumą ir keletą naujų funkcijų, tokių kaip, „Hyper-Scalability“, skirtų serveriams.

3 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Jeigu gerai pamenu, tai pagal Gamers Nexus leak’a tipo ZEN4 desktop vis dar PCIe 4.0 bus. Idomu, kaip bus is tikro…

    • adex parašė:

      kazkur ir as skaiciau jog bus daug penketu zen 5, pcie 5, ddr5, na ir am5. na bet zinoma cia gi juk ne faktas… o ta zodi ,,leak“ naudoti patape kaip ir standartas skleidziant gandus, nes jeigu nepaminesi jog tai ale leak’as tai tokie straipsniai iskart bus nurasyti prie BS ir nebus niekam idomus

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.