AMD procesoriai su „Windows 11“ kenčia nuo tris kartus išaugusio L3 atminties atsako

AMD praneša apie tam tikras problemas jų procesorius naudojant su „Windows 11“ operacine sistema. Pastebėta, kad su „Windows 11“ oficialiai suderinami procesoriai turi net tris kartus išaugusį L3 atminties atsako laiką. Dėl to dauguma aplikacijų veikia 3-5 % lėčiau, o labiausiai nuo sulėtėjusios L3 atminties nukenčia eSporto žaidimai. Kadrų kiekis juose gali sumažėti 10-15 %. „Microsoft“ jau dirba prie atnaujinimo, kad išspręstų šią problemą. Jo tikimasi dar šį mėnesį.

Pastebėta ir dar viena problema. „Windows 11“ bendrauja su procesoriumi ir žino, kurie branduoliai yra greičiausi. Jei pasitaiko lengva užduotis, būtent šiems branduoliams ji ir skiriama. Geriausi procesoriaus branduoliai gali pasiekti didžiausią dažnį, dėl to darbą atlieką šiek tiek greičiau. Paaiškėjo, kad ir ši funkcija veikia netinkamai. Dėl to aplikacijos, kurios priklauso nuo vieno ar dviejų greitų branduolių gali veikti šiek tiek lėčiau nei turėtų. Šios problemos pataisymas irgi pasirodys šį mėnesį.

7 Komentarai

  1. EgidijusL parašė:

    Lenovo thinkpad su AMD Ryzen 7 5700U. Po windows 11 update (nebuvo sutikimo) sistema vos sukasi, Chrome atidaro per 10min gal. ne 5% krito, bet visi 95% resursų. Ir MS eilinį kartą taip kiša savo produktą atnaujintą? Geriau jau tegul normalius testuotojus ieško ir bent kelis eurus pamoka, bent nauda bus.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Sis Ryzenas is vis be L3 atminties. Gal problemu yra daugiau nei sako AMD. Microsft tiek reguliavo palaikyma Alder Lake’ui, kad pridirbo nesamoniu su AMD procu palaikymu. Kitas klausimas, ka daro testuotojai, negi niekas nepastebi tokiu rimtu problemy, ar gal W11 buvo pagerinti paskutine minute.

  2. xenixas parašė:

    pora menesiu pries isleidziant pradejau naudoti kaip insideris, po galutines versijos grizau prie linux ir windows 10 🙂 jau vien tas faktas, kad negaliu drag and drop daryti per taskbara…mane gazdina, iconu taskbare negalima atgrupuoti…lagai visokie, bugai…

  3. kernelis parašė:

    Man tai idomiau, ar tas patch’as iseis iki AL review sample’u issiuntimo, ar savaite po AL reviews’u 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.