AMD riboja „Ryzen 3000“ procesorių boost dažnį dėl ilgaamžiškumo

ASUS darbuotojas atskleidė gan įdomios informacijos. Teigiama, kad AMD šiek tiek mažina „Ryzen 3000“ procesorių boost dažnį vien dėl to, kad procesoriai turėtų didesnį ilgaamžiškumą. Taip išeina, kad AMD pirma buvo nustačiusi per agresyvų boost algoritmą, kuris laikui bėgant gali pakenkti siliciui.

Pastaruoju metu vyksta daug diskusijų, dėl ko skiriasi „Ryzen 3000“ procesorių boost dažnis tarp skirtingų pagrindinių plokščių net lyginant to pačio gamintojo produktus. Panašu, kad dėl to reikia kaltinti AMD AGESA mikrokodą. Naujesnės AGESA mikrokodo versijos apriboja „Ryzen 3000“ procesorių boost dažnį dėl jau minėtos ilgaamžiškumo priežasties. Tiesa, ateityje AMD gali išleisti lankstesnę AGESA mikrokodo versiją, kuri boost dažnį vėl leis padidinti jei tik to norės naudotojas.

Jei AMD mažina „Ryzen 3000“ boost dažnį, tai procesoriai nebepasieks deklaruojamų dažnių ant pakuotės. Gamintojai boost dažnius pateikia tik kaip orientacinius ir net jų nepasiekdami neneša jokios atsakomybės.

ASUS darbuotojas, slapyvardžiu „Shamino“.

every new bios i get asked the boost question all over again, i have not tested a newer version of AGESA that changes the current state of 1003 boost, not even 1004. if i do know of changes, i will specifically state this. They were being too aggressive with the boost previously, the current boost behavior is more in line with their confidence in long term reliability and i have not heard of any changes to this stance, tho i have heard of a ‘more customizable’ version in the future

10 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Pirmą kartą girdžiu, kad būtų ribojimas cpu dažnis. Ar čia ankščiau yra buvę kokių nors skandalų dėl to ?

  2. Maariux parašė:

    Aš pasidomiu liepos 10d. atliktais testais, ir tikiuosi ten deklaruojamo pasiekto potencialo tam tikram CPU, įsigijus pasirodo šis potencialas yra klaidingas, nes nuo to laiko yra gautas BIOS atnaujinimas. Akivaizdus padūrimas.

    Visas tas boost deklaruojamas „fokusas“ negražiai atrodo. Net Zen 1000 ir 2000 buvo priskirtas prie senos boost sistemos – normalus kažkurio vieno branduolio pasiekimas dažnis su komplekte naudojamu aušintuvu arba geresniu.
    Nepaisant to, kad norisi palaikyti AMD dėl atneštos konkurencijos, bet šitas žaidimas neatrodo gražiai. Panašiai kaip su rinktiniais chipais apžvalgoms kažkada būdavo(tebėra?). Galima būtų su išpūstomis akimis grąžinti CPU dėl realybėje neatitinkančių skaičių boost rėžime ir nesvarbu ką jie prisiima ir ko ne. EU vartotojų teisės dažnai palaiko vartotoją.

    Standartiškai suOCintas CPU laaabai retai kada iškepa. Manyčiau mažiausiai gendantis PC komponentas.. korpusai tiek neatlaiko kiek CPU 🙂
    Tokiu atveju kyla abejonės dėl 7nm proceso. Kita vertus jis jau salyginai senokai sukasi rinkoje su kitais produktais.

  3. BC00 parašė:

    Boost metu pumpina iki 1,5 V. Nei vienam CPU nepatinka tokios įtampos. Istoriškai su vis mažėjančiu techprocesu mažėja ir rekomenduojama 24/7 įtampa. Gal koks geek’as vis suks single core Cinebench ir taip marins silicį 😀 Šiaip aišku nereikia rašyt dažnio, kurio CPU normaliomis sąlygomis nepasieks, nebent su kokiu egzotiniu aušinimu. Nebepamenu, kas kiek laipsnių didėja Boost’as. Lyg kas -25 C po 50 MHz prisideda.

  4. Povilas parašė:

    As tau laikau offset -0.05v. 1.38v max pakyla, dar bandysiu naudot su mazesniu, temperatura -5c

  5. Star-Ro9 parašė:

    siaip keista sprendimas… nebent jie galvoja kad tas procesorius turetu buti toks geras ir nekeiciamas kokius 5m 🙂 nes ilgiau laikyti procesoriu tai nzn bishki seniena gaunasi 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.