AMD ribojo procesorių ir vaizdo plokščių tiekimą 2022 metų antrame ketvirtyje

AMD per savo 2022 m. IV ketvirčio finansinės ataskaitos atskleidimo pranešimą atskleidė, kad 2022 m. antrąjį pusmetį sumažino lustų pasiūlą, kad išlaikytų aukštas kainas (maržas) ir išsigelbėtų nuo neparduotų atsargų dėl staigaus asmeninių kompiuterių rinkos nuosmukio. „Trečiąjį ketvirtį mažinome pasiūlą, ketvirtąjį ketvirtį mažinome pasiūlą“, – investuotojams sakė AMD generalinė direktorė Dr. Lisa Su. „Mažesniu mastu bet tiekimas bus ribojamas ir I ketvirtį“, – pridūrė ji.

Pagrindiniai lustų gamintojai patiria precedento neturintį paklausos nuosmukį, palyginti su paklausos šuoliu per COVID 19 pandemijos lokautus. Dėl aukštų energijos kainų ir pandemijos atoslūgio didelė dalis darbuotojų grįžta į biurus, nebėra tokios paklausos, kokią kompiuterių pramonė matė 2021 m. Kita vertus, nepakankama pasiūla dirbtinai palaiko aukštas kainas, o vaizdo plokštės ir stalinių kompiuterių procesoriai vis dar yra nepagrįstai brangūs, palyginti su ankstesnėmis kartomis. AMD apskaičiavo, kad verčiau parduos mažiau lustų, bet už didesnes kainas, nei galiausiai turės išpūstų neparduotų atsargų, kurias turės parduoti su maža marža ar net nuostolingai. Tikriausiai būtent dėl to AMD 2022 m. IV ketvirčio rezultatai yra pakankamai geri.

1 Komentaras

  1. StrelokRTX parašė:

    Ta patį ir nVidia daro. Klausimas, kiek ilgai tą galės tęsti, ypač jeigu kalba eina apie ilgalaikę recesiją. Nes su TSMC nutraukti kontrakto negali, o laikas eina. Tai gali būti, kad AMD turės didelį kiekį lustų, kurie taps neįdomus su nauja karta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.