„Samsung“ atskleidė „Galaxy S23“ telefonų seriją

„Samsung“ pagaliau nusprendė atskiruose regionuose, pvz., Europoje, nebetiekti savo flagmanų su (dažnai prastesniais) „Exynos“ sisteminiais lustais. Visuose „Galaxy S23“ serijos telefonuose bus montuojamas išskirtinis „Qualcomm“ sisteminis lustas – „Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy“. Jame bus šiek tiek didesnis maksimalus procesoriaus branduolių ir grafikos dažnis, todėl šis sisteminis lustas bus panašus į praėjusių mėtų „Plus“ versiją.

Ekrano dydžiai yra identiški praėjusių metų modeliams, o tai reiškia, kad „Galaxy S23“ vėl bus vienas iš nedaugelio kompaktiškų telefonų rinkoje su flagmanų lygio specifikacijomis. Jame yra 6,1 colio 1080p AMOLED ekranas su 120 Hz atnaujinimo dažniu ir pagerintu 1 750 nitų didžiausiu ryškumu. Akumuliatoriaus talpa taip pat šiek tiek padidinta iki 3 900 mAh, o laidinis įkrovimas vis dar ribojamas iki 25 W.  Tuo tarpu „Galaxy S23+“ turi didesnį 6,6 colio AMOLED ekraną su tokiu pačiu atnaujinimo dažniu ir ryškumu. Jis taip pat turi šiek tiek didesnę 4700 mAh bateriją, kuri gali būti įkraunama iki 45 W.

Abu šie telefonai turi tą pačią kameros sistemą su 50 megapikselių pagrindiniu jutikliu, galinčiu įrašinėti vaizdo įrašus 8K@30 kadrų per sekundę sparta, prie kurio prisijungia 12 megapikselių ultra platus ir 10 megapikselių 3x teleobjektyvas. Priekyje yra nauja 12 megapikselių asmenukių kamera su automatiniu fokusavimu ir HDR vaizdo įrašų palaikymu 60 kadrų per sekundę sparta.

Pereinant prie nesulenkiamo šių metų „Samsung“ flagmano, „S23 Ultra“ turi didžiulį 6,8 colio 1 440p AMOLED ekraną su „S-Pen“ rašiklio palaikymu ir kintamu 1-120 Hz atnaujinimo dažniu. Visa tai maitina 5 000 mAh baterija su 45 W įkrovimo palaikymu.

Pagrindinis patobulinimas, palyginti su pirmtaku, yra pagrindinė galinė kamera. Joje įdiegtas naujas 200 megapikselių „Isocell HP2“ jutiklis, kuris gali sujungti iki 16 pikselių į vieną, taip pagerindamas šviesos surinkimo galimybes ir suteikdamas geriau valdomą 12,5 megapikselio galutinį vaizdą. Likusią kameros sąrankos dalį sudaro 12 megapikselių ultra platus ir du 10 megapikselių teleobjektyvai – vienas su 3x optiniu priartinimu, kitas – su 10x. Priekyje yra tas pats 12 megapikselių jutiklis, kuris yra mažesniuose modeliuose.

Visi trys telefonai bus tiekiami su „Android 13“ ir „One UI 5.1“ naudotojo sąsaja. „Samsung“ teigia, kad įrenginiai „Android“ atnaujinimus gaus ketverius metus, o saugumo atnaujinimai bus teikiami penkerius metus. Verta pažymėti, kad tai net geresnė nei „Google Pixel“ atnaujinimų politika, nors Pietų Korėjos prekės ženklo programinės įrangos atnaujinimai greičiausiai nebus tokie punktualūs.

„Samsung Galaxy S23“ serijos telefonai bus pradėti tiekti vasario 17 d., tačiau jau šiandien galite juos iš anksto užsisakyti. „Galaxy S23“ kaina prasideda nuo 950 € už 8 GB RAM ir 128 GB atminties. Pasirinkę bazinį „Galaxy S23+“ modelį, už 1200 € gausite 8 GB RAM ir 256 GB atminties. Galiausiai aukščiausios klasės „Galaxy S23 Ultra“ kaina prasideda nuo 1400 € už tą pačią konfigūraciją.

16 Komentarai

  1. EscO parašė:

    kokie telefonai dabar laikomi dideli tada?
    …bus vienas iš nedaugelio kompaktiškų telefonų rinkoje su flagmanų lygio specifikacijomis. Jame yra 6,1 colio…

  2. ZeroFM parašė:

    Juokingiausia kad akcentuoja night photography bet žaidžia nefapikselių karą

  3. ojojoj parašė:

    Bet sutikime, kad Ultra tikrai yra solidus ir su geriausiais viduriais siai dienai pasaulyje.

    • DeepMind parašė:

      Bet kaina irgi solidi 🙂 Šiais metais turi išleist skurdesnį, panašių matmenų kaip S23 ir labiau įperkamą Pixel 7a už kokius 500Eur.

    • Narkaty parašė:

      Tiek Xiaomi 13 Pro tiek Vivo x90pro+ lenkia sintetiniais testais s23 ultra, manau ir iQOO 11 turetų aplenkti. Taip kad sakyti kad geriausias šiai dienai, mažu mažiausia nekompetencija 😀

      • ojojoj parašė:

        „lenkia sintetiniais testais s23 ultra“ jei sintetinis kinietiškų telefonų testas tau yra rodiklis, tai ponas dėl pačio kompetencijos reiktų suabejoti 😉

        • Narkaty parašė:

          Deja visam pasauliui rodiklis yra sintetiniai testai, tokie kaip „Geekbench“ Antutu“ ir t.t., jeigu turi kažką geriau, su kuo būtų galimą atlikti išsamę cpu, gpu, ram, UFS 4.0 storage, palyginamaja analize, tai prašom pasidalink. Taip pat būtų įdomu sužinoti kokius testus atlikai ir su kokiais įrenginiais atlikai palyginimą, kad būtent S23 ultra yra „geriausiais viduriais pasaulyje“ juolab žinant, kad su nauju SD 8 Gen 2 šiuo metu jau yra 12 naujų telefonų. Ir čia tik kalbant apie Android, Iphone su savo A16 bionic turbūt, nes nebuvo tavo palyginimuose 😀 S23ultra nėra pats geriausias nei savo cpu, nei savo fotografavimo galimybėmis. Beja kažkas čia gerai komentaruose pasakė, kad fotografija niekada nebus gerai veikianti, nes fiziškai neįmanoma į tokio mažo korpuso „vidurius :D“ įstatyti didelį vaizdo jutiklį, todėl telefonų atveju didžiają dalį nuotaukas apdoroja kameros programinė įranga, dirbtinis intelektas (AI).

          • ojojoj parašė:

            Man S23Ultra geriausias, o tau kinietiski geresni su SD8 Gen2 zemesne revizija ir/ar zemesniu dazniu, kurie su kitokia UFS 4.0 atmintimi ir RAM turbut? Ai dar ir kameras sudeje visi tokias, kur pati Samsung palieka toli toli. Pasikartosiu – S23Ultra solidus ir su geriausias viduriais siai dienai – paaiskinu, kad tai ieina viskas – korpusas, forma, stylusas, One Ui, kamera, procas ir t.t. – sita visuma ir padaro ji geriausia.
            Pas viena gali buti tas gerai, pas kita anas, bet mano akim jis yra geriausias visumoje.
            Gali cia pasakot iki begalybes kokie geri Kiniski telefonai, bet manes neitikinsi + kaip ir su Apple neitikinsi, kad jis geriausias.

            Jei manai, kad S23Ultra yra sudas, tai bent palauk pora menesiu po isleidimo, kol softa apslifuos iki galo ir tada „prasuk“ sistetinius testus.

  4. aiwaris parašė:

    nors tiek gerai kad kainos padorios ne kaip kokiu iphone 😀 sarkazmas jai ka 😀

  5. newdiamond parašė:

    iphone tu perki ne tik irengini…tu perki visata…
    kur kitur visata tiek pigiai paimsi ?
    tik affle

  6. Szaroo parašė:

    Visiškai nieko naujo lyginant su s22 serija

  7. aiwaris parašė:

    to newdiamond visu apple fanu smegenys tikrai kad kitoj visatoj 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.