„AMD Ryzen 1800X“ pasiekė „Cinebench R15“ pasaulio rekordą

AMD nusprendė leisti pasismaginti spartintojams ir jie parodė ką gali „Ryzen 7 1800X“. O „Ryzen 1800X“ sugebėjo pagerinti „Cinebench R15“ pasaulio rekordą. Tam žinoma prireikė stipriai paspartinti procesorių ir naudoti skystą azotą.

„Ryzen 7 1800X“ buvo paspartintas iki 5.2 GHz, bet tam prireikė net 1.875 V. įtampos. Kalbama, kad dėl kitokio nei „Intel“ naudojamo įtampos tiekimo metodo reali tenkanti procesoriui įtampa buvo apie 1.5-1.6 V. Kaip minėjome anksčiau aušinimo buvo naudotas skystas azotas.

Taip paspartintas „Ryzen 7 1800X“ sugebėjo surinkti 2449 „Cinebench“ taškus. Iki šiol rekordas buvo 2410 taškų.

Taip pat turime „Ryzen“ spartinimo programos ekranvaizdį, kuriame pagaliau kažkas matoma. Kiekvienas procesoriaus branduolys turės savo nustatymus. Labai įdomu sužinoti, ką tiksliai galės nuveikti ši AMD programėlė.

 

19 Komentarai

  1. KiNi parašė:

    ta proga galima ir išgerti. Į SVEIKATĄ, AMD!!!

  2. Maariux parašė:

    Video kuris buvo pašalintas 🙂
    https://youtu.be/b5p-YWTQWLU?t=3m7s

    „aip pat turime „Ryzen“ spartinimo programos ekranvaizdį, kuriama “
    kuriamE

  3. Minde parašė:

    na AMD tai labai didele reklama.

  4. IFeelYou parašė:

    Sveiki, pigiai parduodu i7-5960X. Niekada neoverclockintas, max temperatūros 40C*, naudojo žmona skaičiuoti Excel lentelėms. Dar parduodu 1989 Audi 80. Kreiptis PM.

  5. koloniukas parašė:

    Na pagal hwbot, 8 core rekordas yra 2445 cb with Intel Core i7 5960X at 6044MHz. Ir koėl nuotraukoje 2363 jeigu pasiekė 2449 :/ Nu reikia laukti normalių oc rezultatų, nes su azotu ir tokiom įtampom nelaikysi cpu 24/7 😀

    • Maariux parašė:

      Tas kas darė foto, komentavo, kad čia buvo tik vienas iš oc laiptelių, o su rekordiniu cb skaičiumi, foto nepadarė. Suprask kaip nori 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Realiai kas iš to azoto, jeigu pvz. su paprastu vandeniu iki 4.3 Ghz overclockinsis 🙂 Aišku žiūrėsim, bet jeigu nepasieks 4.5-4.6 Ghz apie pirkimą net nebus ką svarstyti, nes vis tiek gaus nuo 5960X ant 4.8 Ghz.

      • ZeroFM parašė:

        Diedai kol kas 2 spėjimus prašoviai . Nors pats abejoju ar nors 4.3GHz pasieks .
        Tas ,,gavimas“ būtų per Marytės kū*** plauka už 2x didesne kaina , neskaitant 2x brangesniu pigiausiu motherboard .
        Šiuo metu svečiuojuos UK tai bus matyt iš review ar parsivešiu naujos geležies bet ir delid tool bei thermal grizzly conductonaut

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Va va, kažkaip apie kaina pamirštama. Aišku, jei jau turi 5960X ar 6900k kažin ar verta viską parduoti ir imti naują, bet jei ant nosies pirkimas ir bus viskas kaip dabar mums rodoma nėr ką galvot.

          • kernel_panikuoja parašė:

            Kaina sakyciau esme ir yra. Asmeniskai laukiu R5 1600X. Linux kompiliavimo darbams aki turiu ant sito modelio, pagal mano poreikius optimalus daznio, branduoliu ir kainos derinys turetu buti, bet laukiu normaliu review dar.

            OC neuzsiimineju, tai deciau i pigiausia ~60-80eur motke su stock cooler’iu (su kuriuo as galiu gyvent) ir kokia pigiausia vaizdelka. Kai pagalvoji, jog pats cpu ~2x pigiau uz intel analoga + mokte ~150eur pigesne uz HEDT, o bent integer operacijos (kompiliavimas is esmes tai ir yra) turetu buti beveik analogisko IPC pagal dazni kaby lake’ui – tai net gali ir atsistoti nuo viso sito 😀

        • IFeelYou parašė:

          @ZeroFM kol kas aš dar nieko neprašoviau, nes nemačiau nei vieno review, tik hype pezalus. Kaina bus tokia kaip ir sakiau ~500 eurų. Dėl OC dar pažiūrėsim. O gavimas per Marytės plauką ar ne – manęs nedomina. Gavimas yra gavimas. Čia tas pats kas sakyt Usain Boltas atbėgo 0.1 sec greičiau, dėl to laimėjo. Nugalėtojų neteisia. Aš šneku apie spartą, o ne apie kainą. Apie kainą būtų galima šnekėti jeigu aš dar neturėčiau nusipirkęs CPU ir rinkčiausi tarp 5960X ir Ryzen.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.