AMD SAM technologija puikiai veikia ir su Z490 pagrindinėmis plokštėmis

Tikriausiai jau girdėjote, kad kai kurie gamintojai išleido Z490 pagrindinių plokščių BIOS, kuriuose galime įjungti AMD SAM (Smart Access Memory) technologiją. Šios technologijos aktyvavimas „Intel“ platformoje galimas per „Re-Size BAR“ arba „Resizable Base Address Register“ nustatymą. Nesvarbu kaip tai būtų pavadinta, bet tai leidžia procesoriams pasiekti visą RX 6000 serijos vaizdo plokščių atmintį, o tai šiek tiek padidina spartą žaidimuose.

Ši naujovė buvo išbandyta su ASUS Z490 pagrindine plokšte. Sistemoje taip pat buvo i9-10900K procesorius ir RX 6800 XT vaizdo plokštė. Kaip jau žinote, SAM technologija papildomos spartos duoda ne visuose žaidimuose. Buvo išbandyti keturi žaidimai: „Assassin’s Creed Valhalla“, „Forza Horizon 4“, „Red Dead Redemption 2 ir „Rainbow Six Siege“.

Vidutiniuose kadruose matome iki 16 % daugiau spartos. Taip nutiko „Forza Horizon 4“ žaidime naudojant 1440p raišką, bet tas pats žaidimas 1080p raiškoje papildomos spartos negavo. „Assassin’s Creed Valhalla“ buvo užfiksuota 14 % daugiau spartos, RDR 2 demonstravo 8 % didesnę spartą, o „Rainbow Six Siege“ vidutiniai kadrai nepasikeitė. Daug didesni spartos pagerėjimai užfiksuoti žvelgiant į minimalius kadrus, kada buvo gauta 12-21 % daugiau spartos, o RDR 2 žaidime minimalūs kadrai padidėjo beveik tris kartus.

5 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    o as galvojau kad cia tandemo amd cpu + amd gpu „fishke“
    ech AMD….negi negali kazka sukurti savo ekosistemai…
    gi patys reklamuotis bando mes vieninteliai projektuojame gpu ir cpu…bet kas is to….

  2. BC00 parašė:

    Šiandien išbandžiau SAM su ASUS X570, 3700X ir RX. Veikia 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.