Vaizdo plokščių trūkumą lemia ne nepakankamas kiekis grafikos procesorių

2020 metų vaizdo plokščių išleidimus entuziastai prisimins labai ilgai, nes nusipirkti naują grafikos kortą yra labai sunku, o kai kuriuose regionuose beveik neįmanoma. Jau žinoma, kad naujų vaizdo plokščių paklausa yra didelė ir esamas tiekimas to patenkinti negali. Yra įvairių teorijų, dėl kurių trūksta vaizdo plokščių, o dabar sužinome dar keletą priežasčių.

NVIDIA vyriausioji finansininkė, Colette Kress, „Credit Suisse“ konferencijoje paaiškino, kodėl vaizdo plokščių trūkumas tęsiasi tiek ilgai. Ji sako, kad pagrindinis trūkumas nėra patys grafikos procesoriai, bet ribojimai yra dėl substratų ir kitų komponentų. Kokie tai komponentai atskleista nebuvo. Tikimasi, kad visą likusį gruodžio mėnesį paklausa viršys pasiūlą.

“We do have supply constraints and our supply constraints do expand past what we are seeing in terms of wafers and silicon, but yes some constraints are in substrates and components. We continue to work during the quarter on our supply and we believe though that demand will probably exceed supply in Q4 for overall gaming.”

— Colette Kress, NVIDIA CFO

Daug seniau NVIDIA generalinis direktorius, Jensen Huang, yra sakęs, kad 2020 metais kompanija nesugebės patenkinti vaizdo plokščių paklausos. Gaila, bet kompanija nepraneša, kada tiekimas pagerės iki sveiko lygio. Tikimasi, kad tai įvyks 2021 metais, bet tada bus nauji iššūkiai, kai tiekimo grandinės bus užimtos vakcinos ir medicininės įrangos gabenimu.

1 Komentaras

  1. adex parašė:

    gal del kondencatoriu teko kazkaip suktis po crashu, ir negauna normaliu nes nebuvo numatyta ju gamyba

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.