AMD surado dėl ko dega „Ryzen 7000“ serijos procesoriai, jau turi AGESA su problemos sprendimu

AMD, atrodo, surado „Ryzen 7000“ procesorių degimo problemą. Ką tik išleistoje AMD 600 serijos pagrindinėms plokštėms skirtoje AGESA versijoje SoC įtampa bus apribota iki 1,3 V. Tai reiškia, kad AMD pripažįsta, jog pagrindinė problema buvo didesnė SoC įtampa, nei AMD numatė savo procesoriams.

Nors AMD konkrečiai nemini „Ryzen 7000X3D“ serijos procesorių su „3D V-Cache“, šie procesoriai buvo vieni iš labiausiai paveiktų arba daugiausiai praneštų atvejų. Tikėtina, kad taip yra todėl, kad X3D serijos procesoriai yra jautresni tokioms įtampoms.

AMD patvirtina, kad naujoji AGESA versija neturės įtakos „Ryzen 7000“ atminties spartinimo galimybėms, naudojant AMD EXPO arba „Intel XMP“ atminties profilius. Be to, nebus taikomi jokie „Precision Boost“ technologijos pakeitimai.

Nustatėme problemą ir jau išplatinome naują AGESA versiją, kuria tam tikrose AM5 pagrindinių plokščių maitinimo grandinėse įdiegtos priemonės, neleidžiančios procesoriui veikti viršijant specifikacijų ribas, įskaitant SoC įtampos ribą ties 1,3 V. Nė vienas iš šių pakeitimų neturi įtakos mūsų „Ryzen 7000“ serijos procesorių galimybei spartinti atmintį naudojant EXPO ar XMP profilius arba spartinimui naudojant PBO technologiją.

Tikimės, kad visi mūsų ODM partneriai per kelias artimiausias dienas išleis naujas BIOS savo AM5 plokštėms. Visiems naudotojams rekomenduojame patikrinti savo pagrindinių plokščių gamintojų svetaines ir atnaujinti BIOS, kad jų sistemoje būtų įdiegta naujausia procesoriui skirta programinė įranga.

Visi, kurių procesorius galėjo būti paveiktas šios problemos, turėtų susisiekti su AMD klientų aptarnavimo tarnyba. Mūsų klientų aptarnavimo komanda žino apie šią situaciją ir teikia pirmenybę šiems atvejams.

– AMD

1 Komentaras

  1. SoTOP parašė:

    Ne pirmas kartas jau kai motininių gamintojai atlaidžiai žiūri į tai kokias įtampas jų produktai naudoja.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.