AMD „Threadripper“ seriją sudarys 9 procesoriai

Tapo galutinai aišku, kad AMD aukščiausią spartos platformą, bent jau kol kas, sudarys devyni „Ryzen“ architektūros procesoriai. Jų branduolių skaičius startuos nuo 10 ir užsibaigs ties 16. Labai gaila, bet kol kas niekas nežino, kiek galėtų kainuoti „Threadripper“ procesoriai.

Pažvelgę į lentelę matome, kad kai kurie procesoriai turės 4 GHz Boost dažnį, tai yra tiek pat kaip ir „Ryzen 7“ procesoriai. Įdomu, kad 12 branduolių „1976X“ Boost režimu pasieks net 4.1 GHz dažnį.  Jeigu jums įdomu, kaip atrodys šių galiūnų keturių branduolių kompleksų konfigūracijos, tai jos bus sekančios:

  • 10 branduolių: 3+2+3+2
  • 12 branduolių: 3+3+3+3
  • 14 branduolių: 4+3+4+3
  • 16 branduolių: 4+4+4+4

15 Komentarai

  1. Minde parašė:

    1. 1976X
    2. 1977X
    3. 1955X
    4. 1998X

    cia man 🙂

  2. IFeelYou parašė:

    Man tai 1976X pakaks 🙂

  3. Stipena parašė:

    Nu stafkes kas ką kuris kurį ant stock Cinebench multi-score teste, Ryzen 16c/32t ar Intel 18c/36c? 😀

    • Daimonass parašė:

      Beveik garantuotai kad Intel, kita vertus. AMD greiciausiai bus gerokai pigesnis 🙂

    • ZeroFM parašė:

      Aš už Ryzen nes galiu garantuot kad intel marmeledinės pastos dėka bus thermal throttling

    • IFeelYou parašė:

      Na Intel mane nuvylė su savo 28 PCIe lanes ir vos ne dvigubai mažesniu cache lvl 3. Žiūrėsim kaip AMD kainos.

      • kernel_panikuoja parašė:

        As dabar nekantriai laukiu Intel Coffee Lake platformos. Jeigu joje nebus 6C modeliu uz 250-350USD, tada tikrai Intel’is visiems vidutines klases megejams/“mid’ininkams“ kaip as bus pasakes FU. Tokiu atveju as pasakysiu FU too ir nusipirksiu Ryzen’a darbams su linux’u.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Nezinant 18C daznio sunku net spekuliuoti + X299 palaiko AVX512, kas testavimuose tures kazkiek itakos. Jeigu sneketi apie kazkoki visiskai praktini testa, pvz., video kodavima ar kompiliavima, as manau, kad skirtumas tarp siu procesoriu nasumo turetu buti ganetinai mazas, veikiausiai nevertas kainu skirtumo. Matysime.

      O siaip tai jo – del PCIe nukirpimo, L3 ir pastos idejimo i X299 Intelis eilini karta pademonstravo savo moralini „gaidiskuma“. Kitaip sakant- nieko naujo nuo Pentium 4 laiku 😀 Nenuneigsi to fakto, kad jie turi pazangiausia X86 branduoli, bet idejiskumo tai pas juos beveik nerasta.

      • Minde parašė:

        bet L2 lygtais padidino.

        Kita vertus, jei 1976X pasiteisins zaidimuose, visai noreciau ji isigyti. Kas mane siai dienai neramina, kad gali buti lagas kai procesas permetamas nuo vieno bloko ant kito. Realiai tai pagrindine priezastis vercianti dabar ziureti i Intelio puse

        • kernel_panikuoja parašė:

          Priklausys nuo zaidimu gebejimo isnaudot gijas ir inter-thread komunikacija optimizuot Ryzen’ui. Taip pat nuo AMD hardware fix’u, ypac skirtu NUMA efektui sumazint. 1976X is esmes tai yra du 1600X chip’ai sujungti per infinity fabric’a, tai galim mazdaug isivaizduoti, kad esamuose zaidimuose vidutine sparta ir bus mazdaug 1600X lygio ar truputi didesne, nes tie papildomi 6C retai kuriam title’e prides spartos. Bent as taip manau.

          • Stipena parašė:

            infinity fabric > numa.

            • kernel_panikuoja parašė:

              NUMA – tai tik apibendrinantis pasakymas, kuris abstrakciai reiskia, kad atminties pasiekimo charakteristikos (ypac laikines) priklauso nuo konkretaus vykdomojo branduolio.

              Ryzen’as net neturi to sakykime „tikro“ NUMA, tiesiog del to fakto, kad is vieno CCX’o pasiekti kito CCX’o cache’a reikia eiti per IF, kas prideda delay, is programines puses gaunamas NUMA „efektas“.

              Nenoriu but blogas pranasas, bet jeigu tie CCX’ai dar bus ir skirtinguose fiziniuose lustuose, kaip ant Threadripper/Epyc, tai tas delay turbut bus dar didesnis.

  4. BC00 parašė:

    Intel įdomiai pasielgė sumažindami L3 cache ir gerokai padidindami L2, bus matyt kaip tai suveiks. Na, o pigiausias Threadripper turbūt nebus pigesnis už R7 1800X, tai 600 evro kaip min 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.