AMD X670 ir B650 pagrindinės plokštės palaikys tik DDR5 atmintį

Teigiama, kad AM5 platformai, kuri turėtų debiutuoti vėliau šiais metais kartu su „Ryzen 7000“ serijos procesoriais kodiniu pavadinimu „Raphael“, reikės tik DDR5 atminties. Tačiau nėra patvirtinta, ar „Zen 4“ silicyje fiziškai nėra DDR4 atminties valdiklio, kas leistų AMD naudoti DDR4 atmintį savo pradinio lygio A620 serijoje. Tačiau „Tom’s Hardware“ šaltiniai yra visiškai tikri, kad AMD neplanuoja įdiegti DDR4 palaikymo X670 ir B650 pagrindinėse plokštėse.

Tai reiškia, kad, skirtingai nei „Intel Alder Lake“ ir jos įpėdinė „Raptor Lake“, „AMD Raphael“ iš naujų naudotojų pareikalaus didesnių piniginių įsipareigojimų, nes DDR5 atminties kaina vis dar yra daugiau nei dvigubai didesnė nei DDR4. Tiesa, iki „Ryzen 7000“ pasirodymo dar liko keli mėnesiai, todėl iki to laiko gali daug kas pasikeisti, tačiau tikimasi, kad DDR5 atminties kaina pasieks DDR4 kainų paritetą ne anksčiau kaip 2023 m.

„Tom’s Hardware“ pavyko patvirtinti kai kuriuos praėjusios savaitės gandus, kuriuose teigiama, kad tam tikrose AMD 600 serijos pagrindinėse plokštėse gali būti įdiegta dviejų lustų pagrindinio mikroschemų rinkinio kombinacija. Dviejų mikroschemų naudojimas aiškinamas kaip paprastas būdas padvigubinti jungčių galimybes, palyginti su B650 serijos pagrindinėmis plokštėmis, kuriose, kaip spėjama, yra vienas mikroschemų rinkinio lustas. Pažymima, kad X670 serijos atveju abu mikroschemų rinkinio lustai, pagaminti naudojant TSMC N6 proceso technologiją, yra identiški.

4 Komentarai

  1. Raijmiss parašė:

    Kroviausi PC nesenai ir net negalvodamas apie DDR5. Bereikalingas dalykas

  2. BC00 parašė:

    AMD sako, kad Zen 4 architektūra bus orientuota į DDR5, tai galimai spartos prieaugis bus kažkiek didesnis.

  3. SoTOP parašė:

    Didelis minusas, jog tik DDR5. Jeigu Intel 13 kartos P branduolių spartos šuolis bus apie 10%, tai ypač labiau biudžetiniam segmente AMD su Zen4 vien dėl DDR5 gali likti nekonkurencingi, plius ir ženkliai pigesnių motininių gali nelikti, kaip yra dabar.

    • kernelis parašė:

      Cia labiau reiketu klausti, ar bus ZEN4 „biudzetinis“ CPU is viso, ir kada bus. AMD AM4 laikys kuri laika lygiagreciai su AM5 ir tai bus „biudzetine opcija“. ZEN4 bus premium, ypac jeigu islaikys bent minimalia vidutine persvara pries Intel 13 karta – tai jus galite pamirsti pigu N5 CPU is AMD 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.