AMD: „Zen2“ ir atnaujinta „Vega“ bus pradėti gaminti iki 2019 m.

Nors AMD dar net neišleido patobulintos „Zen“ architektūros, žinomos kaip „Zen+“, bet visi jau laukia „Zen2“. Dabar pasirodysiantys procesoriai turės minimalius pagerinimus, bet bus pagaminti naudojant pažangesnę 12 nm litografiją, kas leis kilstelti dažnį. Tikros revoliucijos turėtume sulaukti su „Zen2“. Dar viena įdomi detalė, kurią atskleidė AMD, yra apie saugumą. Žinoma, apie „Spectre“ ir „Meltdown“. Greitai pasirodysiantys procesoriai pataisymus dėl pažeidžiamumo turės mikrodo lygmenyje. Tuo tarpu „Zen2“ jau turės pataisymus techniniu lygiu. AMD tiki, kad jiems pavyks pirmuosius „Zen2“ procesorius skirtus masinei gamybai pasigaminti 2018 metų gale. Priminsime, kad kepant „Zen2“ norima naudoti 7 nm litografiją.

Panaši situacija ir su „Vega“. Pagerintus 7 nm „Vega“ lustus tikimasi turėti kažkada 2018 metais. Tikslesnių detalių nepateikiama. Ta gali būti ir tik optiškai sumažinta dabartinio „Vega“ lusto versija.

3 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    7nm VEGA tai jau kaip ir aisku, kad siais metais bus tik enterprise segmentui. ZEN2 speju irgi bus tik kokie EPYC’ai siais metais, bet pamatysime.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.