AMD atskleidė 2017 metų ir ketvirto ketvirčio finansinius rezultatus

Tikrai labai įdomu pažiūrėti, kaip AMD sekėsi po to kai pernai išleido labai vykusius „Ryzen“ procesorius, grafikos fronte „Radeon RX Vega“ nebuvo tai ko visi tikėjosi, bet dėka kripto valiutų bumo visos vaizdo plokštės išperkamos kaip karšti pyragėliai.

Grįžkime prie finansų. Paskutiniame 2017 metų ketvirtyje AMD sugebėjo sugeneruoti 1.48 mlrd. JAV dolerių. Keista, kad ši suma yra apie 10 % mažesnė nei trečiame ketvirtyje. Metų galas kompiuterijos kompanijos dažniausiai būna geriausias. Lyginant skaičius su 2016 metų paskutiniu ketvirčiu matome, kad tada pajamos siekė 1.11 mlrd. JAV dolerių. Žiūrint į gryną pelną matome, kad AMD ir toliau dirba pelningai. Per paskutinius tris 2017 metų mėnesius buvo uždirbta 61 mln. JAV dolerių. Prieš metus, tuo pačiu laikotarpiu, buvo patirta 51 mln. nuostolių.

Metų grafa irgi atrodo neblogai, lyginant su tuo kas buvo prieš metus. Per 2017 metus AMD gavo 5.33 mlrd. JAV dolerių pajamų, tai virto 43 mln. pelnu. Palyginimui, per 2016 metus buvo sugeneruotos 4.27 mlrd. JAV dolerių pajamos ir patirta 497 mln. JAV dolerių nuostolių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.