AMD akivaizdžiai vejasi nVidia

Pasak Mercury rinkos tyrimų bendrovės, AMD pirmajame šių metų ketvirtyje sugebėjo „pavogti“ rinkos dalies iš nVidia. Tai rinkos analitikams nekelia nuostabus, nes nVidia visus mus erzino su Fermi architektūros vaizdo plokščių atidėliojimais.

AMD diskretinių grafinių plokščių verslo padalinys sugebėjo įgauti 8,2 procento rinkos dalies bei pasiekė 42,1 procento atžymą. Kaip jau galėjote suprasti, nVidia prarado tuos pačius 8,2 procentus ir šiuo metu valdo 57,9 procentus. Kalbant apie mobilias diskretines vaizdo plokštes, čia beveik lygybė – AMD pasiekė 49,7 procentų rinkos dalį, o nVidia turi 50,3 procento.

Bendrai, įskaitant ir integruotus sprendimus, ir toliau dominuoja Intel, nors AMD sugebėjo savo rinkos dalį padidinti 2,8 procento. nVidia rinkos dalis krito 4,8 procento ir kompanijos viltis yra naujieji DirectX 11 API palaikantys aukštos bei vidutinės klasės produktai. Bet kokiu atveju, kalbama, kad AMD artėjančiuose mėnesiuose pagal parduotų diskretinių grafinių posistemių kiekį gali ir aplenkti savo aršiausią konkurentą.

10 Komentarai

  1. Nerijuz-2BIG4U parašė:

    Na kaip ir apklausa desineje puseje pries savaite isigijau HD5000 serijos gamini. Siuo metu visi sveiko proto manau daro ta pati. Tiesa lietuviai atrodo protingi lyginant su jav, bet tu 28% apklausoje atleiskit nesuprantu.

  2. Bara parašė:

    hmz.. tik kodel tos kainos nekrenta kaip visi prognozavo Oo ar cia tik lietuvelej pas mus \’\’ aukso era\’\’ ? 😀

  3. SoTOP parašė:

    Todel kad nei nvidia nespaudzia ati nei ati nvidia. Dabar galima sakyti nevyksta karas VGA kainu rinkoje. Kazin ar situacija pasikeis iki nauju mid-end nvidia VGA pasirodymo.

  4. dizaika77 parašė:

    Idomu kaip naujos Nvidia serijos pasirodys su nauju 104 chipu, girdejau kad rys \"jau tik\" 375 Wt it tdi bus mazesnis, bet juos zlugdo afigienos kainos 🙂

  5. shift parašė:

    Nerijuz-2BIG4U>> Aš esu tarp tų 28 procentų, nors dabar ir naudojuosi ATi. Abi plokštės yra geros, tačiau Nvidia gana toli pažengė populiarindama CUDA. Gal cuda ir neturi šansų atsilaikyti prieš laisvuosius standartus, bet pagal galimybę VGA panaudoti paraleliniams skaičiavimams, tai Nvidia kolkas yra toli priekyje. Yra labai daug mokslui skirto softo, kuris labai šauniai dirba su cuda. Su žaidimais atrodo irgi viskas ne taip jau blogai, yra physics ir tai irgi kai kam gali būti lemiamu veiksniu apsisprendžiant.

  6. Nerijuz-2BIG4U parašė:

    Shift>> Na nevisai sutikciau su tavim. Nesu kaskoks fanas vienos ar kitos puses. Pries iseinant HD4000 ir 9 nvidia serijai serijai kiek pamenu geriausias pasirinkimas buvo 8800gt (kaina sparta). Tai tuomet broliui ir nupirkau. Dabar yra kita situacija, ATI naudai. Siai dienai nesuprantu tu 28% lietuvoje. Juos pateisinciau tik JAV nes ten daug reklamos kuri neismanancius apgauna.

  7. shift parašė:

    Na, kodėl taip kategoriškai? Nvidia perėjo prie naujų technologinių sprendimų, tai savotiškas barjeras, kurį reikia perlipti, todėl gal pirmi blynai ir pasvyla. Bet manau kai pasirinkimo spektras taps platesnis, tai atsiras ir ir 8800Gt įpėdinių, juk šioji irgi tik po kurio laiko atsirado. Apklausa dešinėje ir neklausia kokia plokštę pirkčiau šiandien, na o pusmečio bėgyje dar visko gali įvykti.

  8. Nerijuz-2BIG4U parašė:

    Shift>> gal as blogai interpretuoju, bet klausia \"siandien\". Joks protingas zmogus perkantis ryt ar poryt vaizdo plokste nepirks NV. Gaminys spartus, taciau ji gaminant buvo persistengta. Sunku pasakyt ka galvoja pats gamintojas. Ir dar kart pagalvok ivertines siandienine situacija, juk tai visgi fail. Blynai ar ne, fermis puse metu velavo, kaska su juo dare, gal taisyt neisejo tai bande uzglaistyt galvodami reklamas kaip prastumt 😀

  9. egidijus parašė:

    Jei norėjot nusipirkti HD5000 serijos vaizdo plokštę pigiau, reikėjo ja pirkti vos tik jos pasirodė. Aš HD5850 įsigijau už 700 Lt vos tik pasirodė Lietuvoje, o dabar ji kainuoja apie 940 Lt. Kažin ar greitu laiku kaina nukris -200 Lt 🙂

  10. Deft parašė:

    Niekas negalvojo kad taip fermi sufailins, pats galvojau palauksiu paimsiu uz 500lt 😀 o dabar ragai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.