AMD debiutavo su Radeon HD 5870 Eyefinity 6 posistemiu

Paskutiniąją pirmojo ketvirčio dieną šiais metais AMD nusprendė numesti šydą ir oficialiai pristatyti dar vieną Cypress lustu pagrįstą vaizdo plokštę – tai Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition. Pastaroji geba vaizdą rodyti net šešiuose monitoriuose vienu metu.

Naujasis vaizdo posistemis liko visiškai toks pats, kaip ir įprastas Radeon HD 5870. Čia tas pats 850MHz dažniu dirbantis branduolys ar efektyviu 4,8GHz dažniu besidarbuojanti darbinė atmintis. Skirtumas tik tas, kad galinėje vaizdo plokštės dalyje mes išvysime ne įprastas DVI, HDMI ir DisplayPort jungtis, o net šešias mini DisplayPort jungtis.

Su įprastinėmis pakuotėmis vartotojai, kurie nusipirks šias vaizdo plokštes, taipogi gaus ir šūsnį adapterių. Įprastai du iš mini DisplayPort į DisplayPort, du iš mini DisplayPort į DVI ir vieną iš mini DisplayPort į HDMI adapterius. Šie suteiks galimybę prisijungti kuo daugiau ekranų.

„AMD Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition grafinės plokštės atvėrė duris naujai naudojimuisi kompiuteriu erai. Su šiuo įrenginiu AK vartotojai gaus panoraminį vaizdą su viena galinga vaizdo plokšte. Su Eyefinity technologija AMD stengiasi revoliucionizuoti AK vizualinį potyrį, kuris yra suteikiamas šiuo metu.“, – sakė AMD vice prezidentas Matas Skineris.

Rekomenduojama net šešis monitorius palaikančios AMD Radeon vaizdo plokštės kaina yra 480 JAV dolerių. O pamatyti ir susidaryti nuomonę, kaipgi viskas vyksta realiai, galite perskaitę apžvalgas čia, čia ir čia.

6 Komentarai

  1. crooked parašė:

    kazin kiek bus tokiu naudojanciu 6 monitorius? nesirisa kur cia galima panaudot, normaliam zaidimui tai kazin ar kas terliosis viendelto, kad monitoriu remai matosi ir jautiesi kaip uz grotu, cia greiciau kaip kokiam apsaugos darbuotojui 6 vietas isakrt matyt 😀

  2. nanoWorld parašė:

    Galima susijungt 6 projektorius – nebus grotu 🙂

  3. alonzo2 parašė:

    Nereikalingesnio daikto tikriausiai dar nesugalvota 😀

  4. BuGeris parašė:

    Yra paklausa, yra ir pasiūla 😉

  5. Linas parašė:

    alonzo2> Jeigu tau nereikia, nereiškia, jog niekam nereiks. Yra nemažai sričių, kuriose ši funkcija labai pravers, tai įvairioms studijoms, monitoringui, gal net kai kuriems žaidėjams pvz avijacijos simulatorių mėgėjams ir tt.

  6. tomaxsas parašė:

    čia dauguma maždaug galvoja jei man tokio daikto nereikia tai kitiem tuo labiau…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.