AMD gali atsidurti „Microsoft“ rankose

Tolimesnę AMD atetitį liečiančių gandų karuselė sukasi vis intensyviau ir intensyviau. Neįvardinti šaltiniai teigia, kad galimu AMD įsigijimu yra suinteresuotas programinės įrangos gigantas „Microsoft“, o abiejų kompanijų atstovai jau buvo susitikę prieš keletą mėnesių.

Savaime suprantama, kad jokios informacijos iš neformalaus, neva įvykusio, susitikimo nėra, kaip ir skaičių, kurie galėtų apibrėžti „Microsoft“ pasiūlytą sumą. Šiuo metu „Microsoft“ savo kišenėje turi 95,3 mlrd JAV dolerių, kai AMD disponuoja vos 1,81 mlrd. Be to, AMD vertė šiuo metu yra tris kartus mažesnė, nei ta suma, kuri buvo sumokėta 2006 metais perkant „ATI Technologies“, todėl nesunku suprasti, kad „Microsoft“ galėtų nesunkiai į savo rankas perimti AMD kompaniją.

Remiantis paskaičiavimais, „Microsoft“ už kiekvieną „Xbox One“ konsolę AMD pusei sumoka 100 USD. Iki dabar buvo spėta parduoti apie 12,6 mln „Xbox One“ vienetų, todėl „Microsoft“ papildė AMD kišenę 1,26 mlrd. JAV dolerių. Įsigijus AMD „Microsoft“ sugebėtų per vienerius metus sutaupyti apie milijardą dolerių.

Visgi vargiai „Microsoft“ reikalingi serveriniai procesoriai ir didelės spartos vaizdo plokštės, kadangi šiuo metu kompanijai be „Xbox One“ svarbu aprūpinti atitinkama geležimi visai kitokio kalibro produktus, pagrinde „Lumia“ išmaniuosius telefonus ir „Surface“ planšetes. Tačiau „Microsoft“ gali vilioti vien tas faktas, kad jai įsigijus AMD, „Sony“ būtų pastatyta į nepavydėtiną padėtį, kuri reikštų, kad kiekviena parduota „PlayStation 4“ konsolė neša pelną aršiausiam konkurentui.

6 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Įdomus būtų toks posūkis. Bet tikriausiai Microsoft nenorės pirkti visos kompanijos, o išskaidyti irgi niekas nenorės.

  2. vacoum parašė:

    "Įsigijus AMD „Microsoft“ sugebėtų per vienerius metus sutaupyti apie milijardą dolerių."

    tai juk gautas 100 baksu tai AMD pajamos, o ne pelnas, tai kaip galima sutaupyti ta pacia suma? Butu sutaupomas AMD gautas pelnas nuo 100baks (vienai konsolei).

  3. vacoum parašė:

    "čiau „Microsoft“ gali vilioti vien tas faktas, kad jai įsigijus AMD, „Sony“ būtų pastatyta į nepavydėtiną padėtį, kuri reikštų, kad kiekviena parduota „PlayStation 4“ konsolė neša pelną aršiausiam konkurentui."

    Kazkodel Apple dziaugiasi kai parduodmas Iphone telefas, ir tikrai neskauda galvos, kad tai dauoda pelno ir Samsungui. Tad ziurint i panasius pavyzdzius, sitoje vietoje daug svarbiau imonei gautas pelnas, o konkurento gautas pelnas tai jau antraeilis dalykas.

    Manau sunkumai butu su sekancios kartos konsolemis, kai reiktu eitis derybu su „Microsoft“ kompanija, ir naisku, kokios salygos butu pasiulytos. Va tada jau Sony turetu pradeti galva skaudeti.

  4. BC00 parašė:

    Kaip suprantu, į tą 100 USD įeina HW gamybos kaštai + navaras. Microsoft nusiperka AMD ir atsikrato navaro mokėjimo dalies.

  5. vacoum parašė:

    butent, ir is pateiktu duomenu nesimato, kur kastu dalis, kur navaro dalis 🙂 raso, kad pervede apie 1.2mlrd baksu, o sutaupys apie 1mlrd. Tai negi kastu dalis tik apie 20% 🙂 ? cia ne Apple, manau laisvai gali siekti daugiau negu 50%

  6. BC00 parašė:

    Tas mlrd. ,mano galva, paimtas iš paskaičiavimo kiek sekančiais metais bus parduota Xbox’ų. Aš iš šitų skaičių nesugebu išskaičiuot kuri dalis navaras, o kuri gamybos kaštai:)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.