AMD pasiduoda: „Vishera“ procesoriai skirti iki pat 2016 metų

Paviešinta naujausia artimiausius AMD planus stalinių procesorių rinkoje atvaizduojanti skaidrė iškalbinga. Kompanija artimiausiems dviems metams nusprendė susikoncentruoti išskirtinai į hibridinius procesorius (APU), dabartinę FX gamą reprezentuojančius stalinius „Vishera“ procesorius išlaikant pasiūloje iki pat 2016 metų pradžios.

„Vishera“ egzistuos taip toli, kaip tik šiuo metu gali matyti AMD akis. Spartos ištroškusiems vartotojams bloga žinia ta, kad „Vishera“ artimiausius metus bus vienintelis ne hibridinis vidutinės/aukštos klasės produktas iš AMD. Šiuo atveju gauname paprastą išvadą: „Steamroller“ bei „Excavator“ mikroarchitektūros šiai stalinei CPU klasei nėra, o vietoje to turime praktiškai mirusį/netobulėjantį AM3+ lizdą ir visišką „Intel“ dominavimą aukščiausiame sektoriuje.

Iš esmės pasitraukdama iš aukštos klasės procesorių rinkos AMD meta pajėgas vien tik į APU klasę: 2015 metais „Kaveri sulauks pasekėjo „Carrizo“, kuris turės „Excavator“ mikroarchitektūrą, naujos kartos architektūrą integruotam vaizdo posistemiui bei HSA programavimo modulių įdiegimą.

6 Komentarai

  1. zirnis parašė:

    butu privalumas jei AMD isplestu naujuju APU suderinamuma dirbti kartu su atskira vaizdo plokste

  2. daimonass parašė:

    tai gi CF gali padaryti..

  3. zirnis parašė:

    taigi su apu pigiau pasidaryti hibridini cf, tik kad labai jau ribotas suderinamu AMD GPU sarasas

  4. daimonass parašė:

    Eh… Rusiskai nesuprantu ;/

  5. BC00 parašė:

    Esmė tokia, neva, šita skaidrė buvo fake’as.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.