AMD pristato FX serijos procesorius

Pagaliau tai įvyko – AMD šiandien oficialiai pristatė naująja Bulldozer architektūra pagrįstus FX serijos procesorius, kurie žada didelę spartą, tačiau visiškai nedidelę kainą. Apie juos kalbėjome mėnesių mėnesius, o štai jie jau čia, naujieji FX serijos atstovai.

AMD šiandien pristatė keturis naujus FX serijos atstovus, kurie yra pagaminti 32nm technologinio proceso pagalba. Tai du procesoriai su aštuoniais branduoliais, vienas su šešiais ir vienas su keturiais branduoliais. Visi FX serijos procesoriai turi antrakintą daugiklį, kas reiškia didesnį galimą spartinimo potencialą, bei visišką suderinamumą su AM3+ pagrindinėmis plokštėmis.

AMD FX-8150 yra greičiausias naujosios serijos atstovas. Jis turi aštuonis branduolius besidarbuojančius 3.6GHz dažniu, 8MB trečiojo lygmens spartinačiąją atmintį ir dviejų kanalų DDR3 atminties kontrolerį. Šio procesoriaus kaina – 245 JAV doleriai.

Lėtesnis aštuonių branduolių procesorius FX-8120 pasižymi tokiomis pat specifikacijomis išskyrus tai, jog jo dažnis yra 3.1GHz, o kaina neviršyja 205 JAV dolerių ribos. Šešis branduolius turintis FX-6100 pasižymi 6MB L2 ir 8MB L3 spartinačiąja atmintimis, kai FX-8000 serijos gaminiai turi 8MB L2 ir 8MB L3 reikšmes. FX-6100 procesorius darbuojasi 3.3GHz dažniu ir kainuoja 165 JAV dolerius.

Paskutinis iš šeimos atstovų yra keturis branduolius turintus FX-4100 procesorius, kuris darbuojasi 3.6GHz dažniu. Jo L2 ir L3 spartinačiosios atmintys atitinkamai tėra 4MB ir 8MB, tačiau kaina nusveria viską – FX-4100 procesorius tekainuoja 115 JAV dolerių.

Kalbant apie spartą, AMD FX serijos procesoriai nei nuvylė, nei nustebino. Jie puikiai laikosi savo kainos zonose ir vėl siūlo puikų kainos bei spartos santykį. Kad ir kaip ten bebūtų, aiškesnį vaizdą susidarysite spustelėje vieną iš nuorodų apačioje ir perskaitę vieną iš daugelio apžvalgų.

Guru3D

HotHardware

KitGuru

LegitReviews

Hardware Canucks

14 Komentarai

  1. Ambient parašė:

    Mano nuomone tai yra labai vyke CPU, ka bekalbet apie overclockinimo galimybes..apie testus,tai kai kuriuose testuose visiskai nevykes softas su kuriais yra testuojama, kadangi neisnaudojama ne puses CPU galimybiu.. Bet kokiu atveju intel\’i padare kainos ir kokybes santykiu 🙂

  2. BC00 parašė:

    Cia jau reikia kaltinti softo kurejus, jog ju aplikacijos nepritaikytos multi gijoms, bet CPU perkamas ne pagal potenciala, o taip kaip jis elgiasi daugumoje placiai paplitusiu aplikaciju. OC potencialas praktiskai toks pats kaip SB – 4.6 – 5GHz, bet cia prisideda papildomi 150-200W lyginant su SB. Didele problema. Faktas, kad BD einamumas priklausys stipriai nuo uzdetu kainu, bet 250$ startui is too much.

  3. zirnis parašė:

    AMD dar gales leisti \"bulldozer OC compatible\" maitinimo bloku linija 😀

  4. crooked parašė:

    floppidy flop kaip sakant

  5. daimonass parašė:

    Siap padarius OC jau reikia tureti minimum kokius 700W.. Kitaip niekaip. Nors idle pasirodo visai neblogai prie sb, bet toliau tai jau baisu.

  6. simple parašė:

    Nėra taip blogai kaip tikėjausi ir nėra taip gerai kaip buvo kalbėta. Įdomu kaip keisis kainos po SB-E pasirodymo.

  7. crooked parašė:

    Nera taip gerai kaip buvo kalbeta? persvelniai pasakyta, taigi cia buvo apie tuos FX kalbama kaip antra jezaus prisikelima

  8. daimonass parašė:

    crooked – Atkreik demesi i zaidimu surenkama fps, praktiskai visur eina kojon kojon su su i7, o kai kur net lenkia.

    http://www.hardocp.com/article/2011/10/11/amd_bulldozer_fx8150_gameplay_performance_review

    http://www.hardwareheaven.com/reviews/1285/pg1/amd-fx-8150-black-edition-8-core-processor-vs-core-i7-2600k-review-introduction.html

    O kiti beachmarkai paprasciausiai neisnaudoja visu 8 branduoliu todel taip ir yra. Gal naujesnese versijose tai pasikeis…
    Taip elektros sanaudos cia minusas, bet amd tuo niekad ir nepasizymejo.

  9. Longhorn parašė:

    siaip siulyciau paskaityt

    http://www.guru3d.com/article/amd-fx-8150-processor-review/2

    one Bulldozer module is two logical AMD64 CPU cores tied together. With four Bulldozer modules you thus get eight logical CPU cores

    http://www.tweaktown.com/articles/4347/shi_y_marketing_killed_the_bulldozer_star/index.html

  10. SB parašė:

    Longhorn>Cia tai pries puse metu aisku buvo.

  11. dizaika77 parašė:

    AMD turetu Fx pervardint i Pentium 4 X8 😀

  12. Ambient parašė:

    Longhorn ir kiti, o koks nafik skirtumas ar ten one Bulldozer module is two or three or five or million…. man visiskai pabarabanu, svarbiausia nasumas ir TDP.

  13. Atavar parašė:

    Ambient> labai teisingas pastebejimas. Koks skirtumas kiek ten branduoliu- vienas, du, keturi, desimt ar simtas? Koks skirtumas 1Ghz, 3 ar 5? Realiai svarbus yra tik: kaina, nasumas ir TDP. Bei ju santykis.
    Visokiais Core vs Core, Clock vs Clock tegu matuojasi liguisti fanbojai.

  14. BC00 parašė:

    Vat taip turi buti testuojami CPU zaidimuose, o ne 860×640 rezuose, kur nera jokios prasmes. Jei architektura netinkama, tai islys ir prie eyefinity rezu ir aukstu in-game nustatymu:
    http://www.hardocp.com/article/2011/10/11/amd_bulldozer_fx8150_gameplay_performance_review
    http://www.hardwareheaven.com/reviews/1285/pg1/amd-fx-8150-black-edition-8-core-processor-vs-core-i7-2600k-review-introduction.html

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.