AMD Radeon HD 7000 šeima pasirodys dar šiemet?

Įpusėjus šiems metams mes ne kartą kalbėjome ne tik apie naujuosius AMD FX serijos procesorius, tačiau ir apie naująją AMD Radeon HD 7000 vaizdo posistemių šeimą, kuri bus gaminama naudojant pažangų 28nm technologinį procesą.

Kad ir kaip ten bebuvo praeityje, visiems įdomus vienas dalykas – kada gi ši naujos kartos grafinių posistemių šeima pasirodys? Pasak naujausių pranešimų, tai turėtų įvykti dar šiemet, tiksliau beveik prieš pat Šv. Kalėdas, gruodžio mėnesio antrąją savaitę.

Kaip kažkada prieš porą metų su pirmosiomis grafinėmis plokštėmis, pagamintomis 40nm technologiniu procesu, gruodžio startas veikiausiai tebus formalus – mes nekartą girdėjome apie tai, jog TSMC šiuo metu turi gana nemenkų problemų su 28nm technologiniu procesu, taigi labai galimas daiktas, jog Radeon HD 7000 šeimai pasirodžius, įsigyti jos atstovų bus ypač sunku.

Teigiama, jog AMD gaminti 28nm technologiniu procesu pagrįstus vaizdo posistemius padės ne tik TSMC, tačiau ir GlobalFoundries. Žinoma, naujos kartos AMD vaizdo posistemiai gali šiais metais ir nepasirodyti, tačiau viena aišku – nVidia tokius produktus pristatys tikrai tik kitais metais.

4 Komentarai

  1. Alpino parašė:

    Geriau vėliau, bet geriau. Aišku kaip kam čia. Manęs pačio AMD netraukia, turėjau HD4850, buvau nelabai patenkintas, grįžau prie GTX serijos ir esu laimingas

  2. daniukas21 parašė:

    naujoviu nemazai bus 🙂 laukiu sitos serijos,gal pagaliau nusprogs manoji 3870 ir nebereikes jos kepti 😀
    kaip supratau ta pati architektura kaip hd 6000 serijos tik tech procesas kitoks?
    http://lenzfire.com/2011/10/28nm-amd-hd-7000-series-release-date-update-97830/

  3. Povilas parašė:

    koks skirtumas kada iseis, dauguma prisipirke senesniu kartu VGA, ir jos dar viska isveza, todel nebus to \"luzio\" kad visi mes senu kartu vga ir pirks naujas, nes HD 5000/6000 serijos dar ilgai uzteks kaip ir gtx400/500. konsoles pasikeis tada ziuresime kazka naujo.

  4. Heloxx parašė:

    Man dar HD4000 viska veza, o jau bus 3 kartos praleistos 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.