AMD ruošiasi dvigubo „Hawaii“ debiutui

Didžiausių pasaulio apžvalgininkų iš AMD adresuoti  vokai su prierašu „Top Secret“ ir juose rasta fraze „Wouldn't you agree that two is better than one?“ leidžia suprasti, kad kompanija ruošiasi svarbiam debiutui. Šiuo metu realiausia tikimybė, kad AMD dirba prie du „Hawaii“ branduolius turėsiančios vaizdo plokštės.

Spėjama, kad AMD nesiryš ant vienos montažinės plokštės išdėstyti dviejų pilnai aktyvuotų „Hawaii“ lustų, todėl realesniu lygiu kalbama apie galimą dvigubą „Radeon R9 290“ modelį. Olandų tinklalapio „BouweenPC.nl“ žiniomis, abu branduoliai veiks ne mažesniu nei 1000 MHz dažniu, o galimas naujojo produkto pavadinimas įvardyjamas kaip „Radeon R9 295 X2“.

Taip pat manoma, kad AMD ruošia modelį su hibridine (vanduo + oras) aušinimo sistema. Preliminarų vaizdą galime susidaryti žiūrėdami į „Asus ARES II“ vaizdo spartintuvą, kuris naudoja du „Tahiti XT“ branduolius. Pastarieji montuojami dabartiniuose „Radeon R9 280X“ sprendimuose ir tik morališkai pasenusiuose „Radeon HD 7970 GHz Edition“ modeliuose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.