„Apple M1“ 8 branduolių procesorius vienos gijos teste lenkia „Core i7-11700K“

„PassMark“ duomenų bazėje pastebėtas puikus „Apple M1“ procesoriaus rezultatas. Šis 8 branduolių procesorius vienos gijos teste sugebėjo šiek tiek aplenkti i7-11700K procesorių. Tuo pačiu M1 procesorius aplenkia ir „Zen 3“ procesorius. M1 procesorius surinko 3550 taškus vienos gijos teste, kai i7-11700K vidutiniškai surenka 3542 taškus tame pačiame vienos gijos teste. Kaip matote, skirtumas yra labai mažas ir tai daugiau paklaidos riba, bet M1 rezultatas vis tiek yra labai įspūdingas. Tiesa, nors M1 puikiai atrodo vienos gijos teste, bet apkrovus visus branduolius jis stipriai atsilieka nuo „Intel“ ir AMD procesorių.

„Apple M1“ procesorius yra pagamintas naudojant TSMC 5 nm litografiją. Tai pirmas „Apple“ ARM procesorius, turintis 4 didelės spartos branduolius su „Firestortm“ kodiniu pavadinimu, o likę 4 silpnesni – energetiškai efektyvūs – branduoliai turi „Icestorm“ kodinį pavadinimą. M1 procesoriai turi panašią architektūrą į ARM „DynamicIQ“, kuri keičia big.LITTLE dizainą. Taip pat egzistuoja dideli panašumai su „Intel“ hibridiniais „Lakefield“ procesoriais.

9 Komentarai

  1. XMA parašė:

    Tikrai neblogai pasirodė M1 chipas. Daug kam pakrauna malkų, galima sakyti, kad pagal savo kainą tikrai apsimoka pirkti, nei buvusios Intel generacijos. Baterija laiko puikiai, nesvarbu ar pajungtas į tinklą ar ne, nepraranda savo našumo, lyginant intel ir ryzen laptopus. Manau M1X chipas turėtų irgi nenuvilti 🙂

  2. Daemon parašė:

    Macbook Air’ui šitas cpu yra idealus variantas. Nekaista nifiga, galios pakankamai, baterija laiko 100 metų. Nu žodžiu.

    Žinau chebrantą, kuris jį naudoja studijoje muzikos kūrimui su Logic’u, jokių hickups, jokių bėdų. O ir apkrauna normaliai kompiuteriuką.

  3. kernelis parašė:

    M1 SoC yra tikras sekancios kartos architekturos daiktas. Tokie dalykai, kaip unifikuota atmintis ir koherentiskumas pas AMD bus tik su ZEN4 ir 3rd gen infinity architecture (ir tai turbut tik ant serveriu). Kada pas Intel bus net nezinau, bet speju panasiam time frame. Be to, Apple ARM implementacija siai dienai turbut vienintele, kuria galima pavadinti high performance, bent jau consumer market’e. Serveriuose yra Neoverse’ai, kurie turetu buti gan arti to.

    Nesu Apple gerbejas, bet uz sita daikta jie respekto tikrai nusipelno. Ivertinus tai, kaip jie kontroliuoja savo ekosistema (akseleratoriu support’as ir etc.) ir kokia ju finansine padetis, tai nusimato svesi ateitis ju kompams 🙂

    • SoTOP parašė:

      AMD Bulldozer APU turėjo coherency, bet AMD išėmė tai iš Zen. Aš sakyčiau, kad M1 daug naudos gauna iš salyginai laisvesnės ARM’o sistemos ir to, kad gali savo poreikiams viską pritaikyti, kai x86 instrukcijų rinkiniai yra perseni gremėzdai ir apriboja ką iš x86 galima išspausti lengvai, ir kaip M1 parodė, kai kur jau akivaizdžiai nebepakonkuruoja. M1 ne tik pats tikrai gerai padarytas, bet mane tikriausiai dar labiau sužavėjo kaip gerai atliekama x86 emuliacija su Rosetta 2. Vienas iš tų momentų, kai daug kas apie tai šneka, o Apple ėmė ir padarė.

      • kernelis parašė:

        Taip, techniskai turejo tarp CPU ir GPU, ko tuo metu uzteko. Taciau ziurint is esamu aktualiju, neturejo gerai scale’inancio koherentinio interconnecto, kuris apjungtu visa heterogenine sistema su daug posistemiu – FPGAs, akseleratoriai ir pan. – labiau ta turejau omenyje.

        ARM’o pagrindinis privalumas pries x86 grubiai snekant tai yra paprastesnis frontend’as. Siaip berods buvo kazkur simuliaciju, kiek tas gali tureti skirtumo ant nasumo grynai izoliuojant si dalyka kaip skirtuma, tai jeigu gerai pamenu, ten is teorines puses nera kazkoks kosmosas – labiau desimciu procentu skirtumas, bet ne n kartu skirtumas. Zodziu ARM’as, vien del to, kad yra ARM’as, dar nera teoriskai/potencialiai nepasiekiamai greitesnis, kaip kartais zmonem atrodo.
        Realiai cia viskas sueina i ekosistema ir software’a. ARM’as neturi tiek daug sudetingu instrukciju, bet faktiskai visi ARM’iniai SoC’ai turi kruvas fixed function bloku/akseleratoriu, kurie konceptualiai skirti tam paciam uzdaviniui spresti – spartinti specifinio tipo load’a, tik dazniausiai jie buna dar labiau specializuoti, nei x86 extension’ai. Labai gerai, jeigu soft’as juos palaiko (ka Apple prapushins savo ekosistemoje), bet ar toks modelis gerai veiktu Windows sabakstyne – nezinau. Speju butu ziaurus „hit & miss“ palei naudojama softa. Plius tai inesa painiavos lyginant nasuma, nes jeigu vienas varo ant ISA ir jo extensionu, o kitas ant fixed function, gaunasi jau kiek apples vs oranges, bet is kitos puses, M1 ARM’o branduoliai ir be ju tikrai galingi.

        Siaip as manau x86 dar turi nemazai vietos tobuleti. Be to, M1 yra vienu node’u toliau, nei bet koks x86 siai dienai, kas vien del to jam suteikia nemaza pranasuma. Anyway, bet kuriuo atveju kuo daugiau skitingo HW – tuo idomiau. NVIDIA berods irgi leist HPC ARM’a, o Ampere Ultra ARM’as irgi performina ypatingai gerai savo segmente. Idomu bus matyt, kaip cia vystysis viskas.

        • xFiniti64 parašė:

          Kas isto HW jai softo nera, turejau surface X, nu apsoliuti tragedija, windows neveikia ant ARM ir neveiks, kad ir jie patis chipus kursis, jie turi atgalini suporta isimti, kaip registrus, senus internet explorerius, dubliuojancius control panel, cia nuo nulio raliai perkurt net keiciant visus senus NTFS, sRGB ir tt. Bet jie kiausu netures ta padaryti, nes neveiks beliekiek seno sh, visi sistem adminai protestuos ir office nepirks tokiu PC. Va applas, priverte visus prie retina raiskos prieit, kaip graziai visos programos skeilina, ant aukstu raisku kaip 6K, o kas ant windozu su tarkim 1440p ir 10 coliu ? Ar 27 coliai ir 5K ? Kaip applas iseme 32bit suporta. Kadangi taip puikiai veikia M1 su rosetta, pac tarp kitko turiu, kiti irgi prisipirke, pardavimai kosminiai, paziurek kas darosi, net pac ms office isleidia ant apple silicon, visi photoshopai , editoriai, net baziu kurimo irankiai https://isapplesiliconready.com/ native, ka ant windows norit pasakyt kurejaij taip skubes perdaryt ?

  4. XMA parašė:

    Dugnas jau išspaustas iš 11 kartos… 11700K neįveikia 10700K

    https://youtu.be/3n0_UcBxnpk?t=446

  5. newdiamond parašė:

    Tai Jobs kaip ir nebedirba, bet Aplplple toks pats geras vistiek ? 😀

  6. Daemon parašė:

    Kitoks, bet neblogas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.