„Apple M1 Ultra“ paketas yra beveik tris kartus didesnis už „Ryzen“ procesoriaus

Išardžius „Mac Studio“ kompiuterį mums buvo parodytas naujausias ir galingiausias „Apple“ lustas – „M1 Ultra“. Jei tiksliau, galime pamatyti milžinišką šios procesoriaus su galinga grafika paketą. „M1 Ultra“ yra sudarytas iš dviejų lustų, kurie pagaminti naudojant 5 nm litografiją. Šiuos lustus kartu veikti įgalina „UltraFusion“ technologija. Reikia paminėti, kad po karščio dangteliu taip pat slepiasi 128 GB atminties. Nors paketą ir matome, bet pačių lustų mums neparodė. Grubiai paskaičiuota, kad „M1 Ultra“ paketas yra beveik tris kartus didesnis už „Ryzen“ procesoriaus. „M1 Ultra“ paketą galėtume prilyginti „Threadripper“ procesorių paketui.

„M1 Ultra“ iš viso sudarytas net iš 114 mlrd. tranzistorių, bet tikslaus lustų ploto „Apple“ nepateikia. Luste iš viso yra 8 procesoriaus branduoliai ir 32 grafikos branduoliai. „Apple“ sakė, kad jų „M1 Ultra“ lenks RTX 3090. Pirmieji paviešinti testai rodo, kad tai „M1 Ultra“ yra stiprus video kodavime, bet žaidimuose nuo RTX 3090 atsilieka.

7 Komentarai

  1. aiwaris parašė:

    wow tikrai stebina

  2. iTroubl3 parašė:

    Galbūt greitu metu mac’ai ir žaidimams bus tinkami

    • EgidijusL parašė:

      Jei juos perkantys žaistų su mac’ais. Realybė ta, jog perka video apdorojimui, ypač M1 tai pasaka, lengvas, bateriją išlaiko gerai. Net mūsiškis Aurimas (keliautojas) su Apple m1 dviračiu važinėdamas išsiverčia puikiai palapinėj, benaudodamas powerbank…

      • iTroubl3 parašė:

        Na žaidėjai jų neperka nes su jais neprižaisi. Tačiau jeigu apple padarys, kompiuterius už prieinamą kainą kuriais bus galima žaisti automatiškai atsiras ir perkantys kurie žaistų su mac’ais. Taip video editinimui ir panašiems reikalams mac yra super gerai suoptimizuoti ir veikia puikiai su savo M1 chipais, tiesgiog puikus darbo įrankis specifinei auditorijai.
        Aurimą ir aš pažiūriu kartais, gerai varo bičas 😀

        • EgidijusL parašė:

          Aš pats susikroviau PC, bet dabar galvoju, jog geriau būčiau palaukęs M1 ir dar ėmęs kartu PS5.. nes ką geiminu, tik NBA 😀

          • iTroubl3 parašė:

            Prieš savaitę amazone užsisakiau mac mini, šiandien gavau, tai vakare jungsiu 😀 Pats galvojau pc upgradint bet paskui suvokiau, kad nelabai aš jau žaidžiu su juo, tai nutariau vietoje naujo cpu, motininės ir ram pasimt sau mac pabandyt, juo labiau jau daug metų apple telefonus naudoju tai dabar dar labiau į apple ekosistemą įsitrauksiu. + dar ps4 nenaudojamas stovi jeigu pažaist kažkiek užsinorėsiu.

            • iTroubl3 parašė:

              Jau grąžinti galvoju 😀 Ant mano monitoriaus tekstas visas šiek tiek sulietas, labai akis vargina. Pasidomėjau, kad gana dažna problema. Reikia ieškot kito monitoriaus 5k arba pirkt apple monitorių 😀 Šiaip visa kitą visai patiko.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.