„Apple“ pristatė naujuosius „iPhone 11“ ir „iPhone 11 Pro“

Vakar „Apple“ pristatė 13 kartos „iPhone“ telefonų šeimą, pavadinimu „iPhone 11“ ir „iPhone 11 Pro“.

„iPhone 11“ keičia pernykštį „iPhone XR“; naujas modelis nors išlaikė daugelį senų dalykų, kaip ekranas, bet kai kas keitėsi. Telefoną rėmina anoduoto aliuminio rėmas ir stiklai priekyje ir nugarėlėje.

Priekyje matome 6,1 colio „Liquid Retina“ ekraną ir 12 MP asmenukių kamerą, kuri gali įrašinėti 4K raiška iki 60 kadrų per sekundę, HDR, turinti slow-motion funkciją asmenukėms, kurią „Apple“ vadina „slofies“.

Nugarėlėje – atnaujinta dvejų foto kamerų sistema, pasižyminti plataus ir ypač plataus vaizdo objektyvais. Pagrindinę kamerą sudaro su 12 MP f/1,8 jutiklis su 26 mm fokusavimo ekvivalentu. Naudojant kamerą ji gali parodyti, kaip gali atrodyti plataus kampo nuotrauka. Ypač plataus vaizdo objektyvas, kurį sudaro 12 MP f/2.0 jutiklis su 13 mm fokusavimo ekvivalentu, gali užfiksuoti platesnį kraštovaizdį ir daugiau foninės aplinkos.

Po „iPhone 11“ gaubtu slepiasi naujai sukurtas „A13 Bionic“ procesorius. „Apple“ tvirtina, kad A13 yra greičiausias visų laikų išmaniojo telefono procesorius.

Kompanija teigia, kad „iPhone 11“ akumuliatorius tarnaus valanda ilgiau, nei pernykštis „iPhone XR“.

Užsakyti „iPhone11“ bus galima nuo rugsėjo 13 dienos, parduotuvėse jis pasirodys rugsėjo 20 dieną. Telefonas kainuos nuo 699 JAV dolerių (Vokietijoje 799€, Didžiojoje Britanijoje 729£).

„iPhone 11 Pro“ bus galima rinktis iš dvejų skirtingų variantų – 5,8 colio ir 6,5 colio ekranais. Jie turi patobulintas kameras ir dizainą. Šio modelio rėmas pagamintas iš chirurginio plieno, nugarėlė yra išlieta iš vientiso stiklo, įskaitant kameros modulį.

Ekranui būdingas 2000000:1 kontrasto santykis ir PP3 spalvos. Jis yra 1200 nitų ryškumo su 468ppi vaizdo taškų tankiu.

„IPhone Pro“ maitina „A13 Bionic“ procesorius, kuriam, pasak „Apple“, būdingos dvi svarbiausios funkcijos: sistemos mokymasis (angl. „machine learning“) ir geresnis efektyvumas. Pavyzdžiui, procesorius turi naujus greitintuvus, kurie leidžia atlikti virš 1 trilijono operacijų per sekundę. Tai derinama su sistemos mokymosi valdikliu siekiant subalansuoti efektyvumą ir našumą.

Šiam modeliui kompanija parinko trigubą pagrindinę kamerą, kurią sudaro standartinis, plačiakampis ir teleobjektyvas. Pagrindinis objektyvas turi 13 MP f/1.8 jutiklį, teleobjektyvas turi 12 MP f/2 jutiklį, plačiakampis – 12 MP f/2 jutiklį, kurio matymo kampas apima 120 laipsnių. Dar šį rudenį  „Apple“ planuoja atnaujinti kameros funkcijas pridedant „Deep Fusion“, kuri padeda pagerinti kontrastą neuroniniame variklyje sumaišant 9 kadrus iš jų atrenkant geriausius taškus, kad būtų galima optimizuoti detales ir sumažinti triukšmą.

Šis modelis taip pat pasižymi geresniu atsparumu vandeniui, greitesniu LTE 4G ir stipresniu stiklu, pagamintu atsižvelgiant į aplinkosaugos reikalavimus.

„Apple“ sako, kad 5,8 colio „iPhone 11 Pro“ versija atlaikys 4 valandomis ilgiau nei pernykštis 5,8 colio „iPhone XS“, 6,5 colio naujasis modelis – 5 valandomis ilgiau lyginant su praėjusių metų „iPhone XS Max“.

„iPhone 11 Pro“ pasirodys kartu su „iPhone 11“, kaina už mažesnę versiją prasidės nuo 999 JAV dolerių (Vokietijoje 1149€, Didžiojoje Britanijoje 1049£); 6,5 colio modelis kainuos nuo 1099 $ (Vokietijoje 1249€, Didžiojoje Britanijoje 1149£).

28 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    Nu, tai? kas tars zodi? 😀

  2. Daimonass parašė:

    Toks jausmas, kad gyvenčiau 2017 metais. Kaip gerai, kad nesu Apple fanas, o tai pirkčiau Š…

    • newdiamond parašė:

      man tai biski kitas dalykas galva grezia…
      pirkau dabar iphone del to, kad tureciau telefona kuris ne lango dydzio, galeciau su viena ranka paimti ir naudotis.
      Bet, kas bus kai ir Apple prades kepti minimum 6″ plytas…
      ka tada reikes pirktis ?

  3. Tinkinimas parašė:

    Mickey Mouse dizainas.

  4. Hellas parašė:

    Geriausiai, kad naujasis telefonas laikys, net valanda ilgiau nei pernykstis. O as galvojau, kad talpa matuojama ampervalandemis… Huawei su Samsungu apie 5G kalba ir tuoj pristatys, o cia.. Nezinau, man tai tragedija uz 1200 europietisku, o kazkada dar svaigau del iphone’o

  5. Strelok parašė:

    Nu kas nores savo menesio atlyginima ant iphone paaukoti? 😀

  6. jagiux parašė:

    Dizainas tai…sakyčiau baisiausias ka bus galima isigyti šiuo metu, visai belekas užmigo obuolis

  7. paprastas_zmogus parašė:

    Atėjau dėl komentarų

    • xFiniti64 parašė:

      Laikai kada reikalinga inovacija baigėsi. Dabar žmonėms reikia kompromisu, nes ta inovacija davedė , kada galaxy foldas 2000 euru kainuoja, o hujovejus kiek už savo mate x? 2700 euru? Koks aplo labiausiai parduodamas telefonas, Xr , kur čia inovacija, čia kompromisas. Kaip iPhone 11. Jai jus skaitot inovacija atgalini 2-3 vatu troliu krovimą, kur daugiau prarandi akumo ir kaitros nei kita įrenginį pakrauni, ar stilusą ant note 10 kuris nuslysta per šonuose užapvalintą ekraną, bei operacine su dinozauro dydžio vartotojo sąsaja kuri skirta pirštams, o ne stilusui ir ant jos naudoti stilusą ? Čia gaunasi toks pac absurdas kaip aš ant surfeiso ir windozu bei wordo ir autocado bandžiau su pirštais pakoreguoti ir mikroskopine pelėms skirta sąsają su pirštais maigyti.

  8. Povilas parašė:

    Tai kiek stos i eile su palapinem kad nusipirkt? 😀

  9. MMM parašė:

    toks jausmas kad pradejo kopijuoti Huawey Mate Pro idejas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.