Apple: Amazon negali naudoti App Store vardo

Didžiausio pasaulyje interneto mažmenininko Amazon mobiliųjų programų parduotuvė dar net nepasirodė, nors taip turėtų nutikti labai greitai, tačiau jau susiduria su problemomis. Apple pateikė ieškinį dėl App Store vardo panaudojimo.

Šiuo metu Apple kovoja dėl teisės vardą App Store pateikti kaip savo prekės ženklą ir teigia, jog Amazon jo negali naudoti, nes tai „sutrikdytų ir suklaidintų vartotojus“. Žinoma, iOS operacinės sistemos vartotojai vargu ar susiklaidins, nes Amazon App Store kol kas siūlys tik mobiliajai Google Android operacinei sistemai pritaikytas programas.

Apple ieškinys taipogi aiškiai parodo, kad Amazon nereikėtų puoselėti vilčių artimiausioje ateityje savo programų parduotuvėje pardavinėti Apple iOS operacinei sistemai skirtų programų. Apple veikiausiai padarys viską, kad to Amazon padaryti negalėtų. Na, o jeigu Apple laimės šią bylą, Amazon turbūt reikės pergalvoti savo programų parduotuvės vardą. Galbūt Google leistų panaudoti App Market vardą?

2 Komentarai

  1. ligonis parašė:

    tai galima trumpini su kitu zodziu uzpatentuot?!?!
    cia kaip ir ford norejo neleist ferrari savo formules vadint f150, nes gali kazkas sumaisyt formule su ford f150…

    siulyciau amazon pasivadint application store, ir naudot kaipnors panasiai APPlication STORE 😀

  2. SB parašė:

    Man tai asmeniskai didziausia nesamone kova del tokiu vardu, nors esu patenkintas del Ford veiksmu – taip ir reikia Ferrmai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.