„Arm“ procesoriai iki 2027 metų turėtų užimti ketvirtį nešiojamų kompiuterių rinkos

Remiantis naujausiais „Counterpoint Research“ duomenimis, „Arm“ procesorių turintys nešiojamieji kompiuteriai artimiausiais metais užims didelę tradicinių x86 kompiuterių rinkos dalį.

„Apple“ padėjo nutiesti tam kelią, 2020 m. pabaigoje pristatydama savo „M1“ sisteminį lustą, o vėlesnės jos versijos tik padidino bendrovės pranašumą šioje srityje. 2022 m. „Apple“ pirmavo „Arm“ nešiojamųjų kompiuterių rinkoje su 90 proc. dalimi ir padėjo šiai kategorijai pasiekti 13 proc. bendrą nešiojamųjų kompiuterių procesorių rinkos dalį.

Bendrovės „Counterpoint“ analitikai tikisi, kad šiais metais „Arm“ procesorių turintys kompiuteriai sudarys 15 proc. nešiojamųjų kompiuterių tiekimo dalį, o 2024 m. – 18 proc. iš dalies dėl didėjančio ekosistemos palaikymo ir mažėjančio našumo atotrūkio nuo x86 modelių.

„Counterpoint“ tikisi, kad kiti pagrindiniai procesorių tiekėjai, tokie kaip „MediaTek“ ir „Qualcomm“, savo „Arm“ pagrindu veikiančius sprendimus pasiūlys jau labai greitai. Jei neatsiras nenumatytų aplinkybių, 2027 m. kas ketvirtas parduodamas nešiojamasis kompiuteris gali būti su „Arm“ procesoriumi.

„Arm“ rinkos dalis neišvengiamai augs dabartinių rinkos lyderių AMD ir „Intel“ sąskaita. „Counterpoint“ mano, kad „Intel“ gali nukentėti labiausiai ir per ateinančius penkerius metus dėl „Arm“ sistemų prarasti beveik 10 proc. savo rinkos dalies.

Visa asmeninių kompiuterių rinka gali vėl pradėti augti tik šių metų pabaigoje, o platesnio atsigavimo tikimasi 2024 m.

6 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Nežinau kaip su našumo atotrūkiu, tačiau turbūt galima kalbėti tiesiog apie ‘pakankamą našumą’ tam tikroms užduotims, kai tampa nesvarbu kas ten viduje, o baterijos užtenka ilgesniam laikui. Alder Lake N ar Mendocino taip pat ne pirmūnai, tačiau net ir su šitais jau atsiranda modelių su pvz OLED ekranais- kas manau rodo jog bent dalyje x86 rinkos taip pat svarbiau yra gražiai rodantis, malonus naudoti daiktas, o ne (perteklinis tam tikriems vartotojams) procesoriaus pajėgumas.

    • kernelis parašė:

      Kad to atotrukio nuo „U“ serijos x86 modeliu visai nedaug, jei paziureti i ARM Cortex X2/X3 nasuma pvz., paprasciausiai nelabai kas daro kompams skirtus SoC – labiau tuos pacius mobiliakam skirtus panaudoja 🙂 Snapdragon 8cx Gen 3 jau kazkas panasaus i ta puse yra.

  2. bugslalaila parašė:

    O softas, softas?

  3. Daemon parašė:

    Laptops are for YouTube.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.