ASUS atskleidė RTX 4060 Ti su M.2 jungtimi PCIe 5.0 SSD ar išorinėms vaizdo plokštėms

Naujoji „ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD“ dažniausiai atrodo ir elgiasi kaip tipiška vidutinės klasės „Ada Lovelace“ vaizdo plokštė. Tačiau integruotas M.2. prievadas gali pagerinti SSD našumą ir palaikyti kitą aparatinę įrangą.

Ši įsidėmėtina funkcija įmanoma, nes vaizdo plokštė naudoja tik 8 iš 16 PCIe linijų. Likusios linijos, kurių aukštesnės klasės vaizdo plokštės negali atsisakyti nepablogindamos našumo, eina M.2 lizdo link, todėl vidutinės klasės vaizdo plokštės naudotojai gali išnaudoti visus savo pagrindinės plokštės privalumus.

Papildomas NVMe SSD prievadas yra akivaizdus privalumas, ypač kompiuteriuose, kuriuose jų skaičius ribotas. Tačiau grafikos plokštės aušinimo sistema suteikia dar vieną privalumą, tuo pačiu aušinimas ir SSD diskas. Nors „Dual RTX 4060 Ti“ palaiko PCIe 4.0, jis gali valdyti SSD diskui suteikti PCIe 5.0 greičius, jei diskas ir pagrindinė plokštė palaiko PCIe 5.0. Vaizdo įraše ASUS pademonstravo integruotą SSD diską, kuris pasiekė maždaug 12 GB/s skaitymo ir rašymo spartą.

Kad būtų pasiektas toks našumas, kai SSD diskas prijungtas tiesiogiai prie pagrindinės plokštės, PCIe 5.0 SSD diskams reikalingi didžiuliai radiatoriai. Priešingu atveju jie perkaista ir jų greitis stipriai krenta. Tuo tarpu bendrovės demonstracijoje buvo parodyta, kad prie vaizdo plokštės prijungtas SSD turėjo stabilią 50 laipsnių Celsijaus temperatūrą be jokio pastebimo sulėtėjimo.

ASUS toliau demonstravo vaizdo plokštės universalumą M.2 lizdą panaudodami išorinės RTX 4090 prijungimui. Nors parodyta, kad RTX 4090 veikia su mažesniu nei įprastai PCIe linijų skaičiumi, panašu, kad PCIe 5.0 jungtis su tuo susitvarko gerai. Vaizdo įraše matyti, kad sąranka veikia „Cyberpunk 2077“ maždaug 150 fps greičiu (su nežinomais nustatymais).

https://youtu.be/iK5mSO5wViM

ASUS įspėja, kad naudojant „Dual RTX 4060 Ti“ integruotą M.2 lizdą reikalingas PCIe linijų padalijimas, kurį naudotojai turi rankiniu būdu aktyvuoti BIOS sistemoje. Be to, šią funkciją palaiko sekančios „Intel“ pagrindinės plokštės: Z790, Z690 ir H770, o AMD atveju šis linijų dalinimas palaikomas visose šiuolaikinėse pagrindinėse plokštėse.

„Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD“ bus galima įsigyti šį mėnesį, tačiau ASUS nenurodė kainos.

2 Komentarai

  1. Diaxminde parašė:

    Geras sumanymas, bet tiesiog jau norėtus daugiau PCIe linijų.

  2. Frantisekas parašė:

    Jau tas pcie4 8x tai sakes, norejau paupgreidint i sena kompa is RTX2060 i rtx4060, na tai jau irtaip abejotinas upgreidas, tai dar pamaciau jog siektiek prarandama del to jog ant B450 tik pcie3 (tai iseina jog veiks pcie3x8 rezimu), tai taip ir liko neupgreidintas 😀
    Vnz rtx4060 tinka tik jei renki pigu nauja PC, senukam netinka.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.