„ASUS ROG Maximus Z690 Hero“, galimai, genda dėl netinkamo kondensatoriaus poliškumo

Pastaruoju metu pasipylė „ASUS ROG Maximus Z690 Hero“ naudotojų skundai, kad jų pagrindinė plokštė tiesiog sugedo. Kai kurie po gedimo net užuodė dūmų kvapą. Visiems po gedimo buvo tas pats simptomas. Pagrindinė plokštė klaidų ekranėlyje informavo, kad negali aptikti atminties. Dėl to, žinoma, sistema nestartuodavo. Iš pateiktų sugedusių pagrindinių plokščių tapo aišku, kad kažkodėl sudega atminties maitinimo grandinėje esantys galios blokai. Apie šiuos gedimus buvo kalbama įvairiuose forumuose, o ASUS turinčius sugedusią pagrindinę plokštę patikino, kad ji bus tikrai pakeista garantinių centrų.

Gerai, kad į šią gedimų problemą pažvelgė gerai žinomas „Actually Hardcore Overclocking“ „YouTube“ kanalas. „Buildzoid“ pastebėjo, kad prieš sudegusius galios blokus esantis kondensatorius vienose pagrindinėse plokštėse yra prilituotas vienaip, o kitose kitaip. Visose sugedusiose pagrindinėse plokštėse šis kondensatorius yra sumontuotas į tą pačią, tikriausiai, netinkamą pusę. Toks neteisingas kondensatoriaus sumontavimas labai padidina energijos sąnaudas, dėl to, tikriausiai, sudega galios blokai. Galimai, kas nors į litavimo mašiną šį kondensatorių įdėjo antraip ir taip atsirado gendančių „ASUS ROG Maximus Z690 Hero“ partija. Plačiau apie viską „Actually Hardcore Overclocking“ žemiau.

1 Komentaras

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kaip Buildzoid sakė taip ir buvo, sumaišė kondensatoriaus poliškumą. Paveiktos tos plokštės, kurių serijiniai numeriai prasideda MA, MB, ir MC. O part number yra 90MB18E0-MVAAY0

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.