NVIDIA tenka mokėti milžiniškas sumas TSMC, kad užsitikrintų 5 nm gamybos linijas

Teigiama, kad NVIDIA privalo sumokėti milijardus JAV dolerių TSMC, kad galėtų užsitikrinti vietos 5 nm litografijos gamybos linijose. Pasak „MyDrivers“, NVIDIA 2021 trečiame ketvirtyje jau sumokėjo 1,64 mlrd. JAV dolerių avansą TSMC, o 2022 metų pirmame ketvirtyje sumokės dar 1,79 mlrd. JAV dolerių. NVIDIA dabartiniai lustų gamybos kontraktai iš viso yra 6,9 mlrd. JAV dolerių vertės. Didžioji šios sumos dalis turėtų tekti TSMC už 5 nm litografiją, o „Samsung“ trauksis į antrą planą.

Pasak industrijos šaltinių, TSMC iš „Apple“, „MediaTek“, AMD ir kitų trijų didžiųjų klientų prašo tik mažo avanso, kad užtikrintų pažangiausių litografijų naudojimą, bet NVIDIA teks susimokėti milžinišką sumą, kad turėtų prieigą prie 5 nm techproceso.

AMD su NVIDIA naudos tą pačią 5 nm litografiją savo sekančios kartos vaizdo plokštėms. NVIDIA atveju tai bus „Ada Lovelace“ architektūra, o AMD gamins RDNA 3 architektūros grafikos procesorius. Naujos kartos vaizdo plokščių tikimasi 2022 metų antroje pusėje.

3 Komentarai

  1. EscO parašė:

    ar negali tai būti TSMC kaprizai dėl to kad Nvidia nuėjo pas samsung RTX kepti?

    • adex parašė:

      greiciausiai priezastis labai paprasta – reikalauja avanso, nes gali sau tai leisti daryti. su apple neissikalineja, nes didelis ir dosniai mokantis partneris, na o is amd nelabai gal ir yra ka paimti, nepadarant zymaus finansinio smugio.

  2. SoTOP parašė:

    Nieko stebėtino, kad prašoma į priekį užmokėti dalį. Nvidia greičiausiai jaučia, kad su Samsung litografija gali nebeaplenkti RDNA3, todėl yra priversta susimokėti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.