Atskleistos atnaujintos „Xbox One“ konsolės specifikacijos (Project Scorpio)

Laukiantiems atnaujintos „Microsoft“ žaidimų konsolės, kuri sugebėtų sudoroti 4K raišką galime pateikti šio žaidimų kompiuterio specifikacijas. Ši atnaujinta konsolė dar buvo žinome kaip „Project Scorpio“, o naujo kompiuterio duomenys buvo laikomi paslaptyje.

„Project Scorpio“ gaus išskirtinio dizaino aštuonių branduolių procesorių, kurio dažnis bus 2.3 GHz, senesnis aštuonių branduolių procesorius veikė 1.75 GHz. Palyginimui „PlayStation 4 Pro“ aštuoni „Jaguar“ branduoliai tiksi 2.1 GHz.

Grafikos posistemė sulaukė daug didesnių pagerinimų. Nuo pamatų naujai sukurtas grafikos lustas turi  40 vykdomųjų blokų, seniau jų buvo vos 12. Be to išaugo ir dažnis, jis dabar pakilo iki 1172 MHz.

„Xbox One 4K“ išaugino ir bendrą konsolės atminties buferį, kuris dabar yra 12 GB, o pati atmintis yra GDDR5 tipo. Tuo pačiu išaugo ir duomenų pralaidumas, iki 326 GB/s. Seniau naudota 8 GB DDR3 atminties su 32 MB ESRAM.

Pažvelgus matosi, kad naujoji konsolė yra galingesnė nei PS4 Pro. Tai tikrai atsispindės „Xbox One 4K“ kainoje, kuri kol kas laikoma paslaptyje.

Project Scorpio Xbox One PlayStation 4 Pro
CPU Eight custom x86 cores clocked at 2.3GHz Eight custom Jaguar cores clocked at 1.75GHz Eight Jaguar cores clocked at 2.1GHz
GPU 40 customised compute units at 1172MHz 12 GCN compute units at 853MHz (Xbox One S: 914MHz) 36 improved GCN compute units at 911MHz
Memory 12GB GDDR5 8GB DDR3/32MB ESRAM 8GB GDDR5
Memory Bandwidth 326GB/s DDR3: 68GB/s, ESRAM at max 204GB/s (Xbox One S: 219GB/s) 218GB/s
Hard Drive 1TB 2.5-inch 500GB/1TB/2TB 2.5-inch 1TB 2.5-inch
Optical Drive 4K UHD Blu-ray Blu-ray (Xbox One S: 4K UHD) Blu-ray

10 Komentarai

  1. GK parašė:

    nieko blatno,be zaidimu,tai niekas kitas kaip tik skardine.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Salygiskai galinga konsole, bet negalinga tiek, kad visus esamus ir busimus AAA title’us vilktu ant 4K kokybiskai. As jos nematau kaip „4K konsoles“, manau realios 4K konsoles bus po 5-7m geriausiu atveju. Siaip SONY turi daug stipresni esclusive/original content’a ir bent man asmeniskai tai gerokai patrauklesis dalykas, nei papildoma galia.

  2. newdiamond parašė:

    PC. Konsole nebent kad ishsidrebus ant sofos maigyti kontroleri…kurio pavz as nelaikiau normaliai nuo Zilitono laiku 😀 PC ir taskas.

    • Stipena parašė:

      Konsolė dėl exclusyvu gerai, bent PS4, xbox sumultiplatformėjo išskirtiniai žaidimai 🙂

    • MunkaTheGreat parašė:

      Sutinku del PC, bet nesutinku dėl teiginio apie controllerį.
      Aš su savo PC 80-90% content’o žaidziu tik su controlleriu, klava+pelė tik fps shooter’iams, ir tai ne visiems. Kontroleris žymiai patogiau, o jei dar turi spec. dedikuotus įrankius (vairas, vairalazdė, steam controller, x360 tipo joystick), tai net nėra apie ką kalbėt.

      • newdiamond parašė:

        nesekiau, kad kontroleris blogis, as tik minejau kad labai retai laikiau jau kontroleri rankose ir todel jau sunku butu pereiti prie klaviaturos. Nors namie guli gamepad 🙂
        O kazkada gi kai nebuvo PC normaliu, o buvo tik Sega ir PS, tai kontroleris buvo tai, be ko neisivaizdavai gi zaidimo. Dabar man klaviatura

        • Minde parašė:

          tai ir zaidimai buvo kitokie. Buvo pagrinde arkadiniai ar 2d kur eiti i virusa apacia, kaire desine, pritupti sokti.

          As turiu kontrolleri prie pc, nes pvz yra tam skirtu zaidimu kaip mortal combat. Kiek bandziau kitu zaidimu, kad ir Witcher’i losti su kontroleriu: nu niekaip, niekaip. Klaviatura geraiu.

      • Minde parašė:

        o as priesingai. Turiu kelis zaidimus, kurie primena senus konsolinius laikus. O toliau tik klaviatura.

      • Stipena parašė:

        Nusipirkau steam controller’į tai dabar jis pūna dėkle, gal jau ir baterijos rūgštis išbėgo 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.