Audi A8 turės nVidia Tegra lustą, Google Earth įrangą

Vokietijos automobilių gamintojas Audi jau kiek ankščiau pasižymėjo tuo, jog nuolat stengėsi savo keturračiuose įtaisyti naujausias galimas technologijas. Tai ypač matėsi kompanijas flagmanų serijoje A8, kurioje visi modeliai visad pasižymėdavo aukščiausios klasės sprendimais.

Audi A8 taip pat buvo pirmasis pasaulyje automobilis, kurio rėmas buvo pagamintas iš ypač tvirto ir lengvo aliuminio, tačiau atrodo, kad šį kartą A8 nustebins ir mus, technikos mėgėjus. Naujoji A8 karta turės ne ką kitą, bet naują palydovinę navigaciją, kurią varys nVidia sukurtas Tegra lustas. Mašinoje taip pat veiks Google Earth programinė įranga.

Užmačios tikrai milžiniškos. Vokietijos automobilių gigantas žada, kad nVidia 3D grafikos procesorius leis atvaizduoti ištisą žemėlapio topografiją, tunelius ir tiltus. Kompanija panaudos Google Earth esančius vaizdus ir detalius 3D Europos miestų modelius. Ir tai nėra viskas. Audi žada įdiegti ir Google Street View technologiją, o jau prie minėtų 3D miestų modelių pateikti daug informacijos iš laisvosios enciklopedijas Wikipedia bei pranešti orus.

Numatyta, kad sistema naudos GPRS/EDGE tinklą informacijai gauti, tačiau tikėtina, kad naujieji modeliai pasirodysiantys 2010 metais turės ir 3G ryšį. Audi įspėja, kad važiuojant didesniu nei 200 km/h greičiu navigacijos sistema gali tvarkingai neveikti, tačiau vargu ar kas nors į ją bent pažiūrės lėkdami tokiu greičiu.

6 Komentarai

  1. Unamed parašė:

    Jo sita naujiena girdejau seniau ,is ties idomus prendimas ! Pirksim Audi 😀

  2. Mantas123711 parašė:

    Ne įpirksi tu Audi. 😀 Juokauju.. 😉

  3. NForce parašė:

    >\"Audi įspėja, kad važiuojant didesniu nei 200 km/h greičiu navigacijos sistema gali tvarkingai neveikti, tačiau vargu ar kas nors į ją bent pažiūrės lėkdami tokiu greičiu.\"
    Labai solidu. Pats tas kaip automobiliui už ~300 kilolitų

  4. suck4it parašė:

    NForce, logiska vaziuojant tokiu greiciau gali nespet sugaudyt posukiu.. O ir seip kam tau tokiam greiti tos navigacijos? 😀

  5. NForce parašė:

    Kad autobane nepražiopsot kokio berlyno pavyzdžiui?

  6. Unamed parašė:

    Kad Berlyno centre nepasiklystum ,tam navigacines reikalingos. Autobame jos reciau pravercia norint suzinot kada issukti 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.