„Battlefield V“ „Ray Tracing“ dabar gali palaikyti tik „nVidia“ RTX vaizdo plokštės

Dabartinis „Ray Tracing“ panaudojimas „Battlefield V“ žaidime gali būti apdorojamas tik „nVidia“ RTX vaizdo plokščių, tą pripažįsta patys DICE. Tai nestebina, nes dabar niekas kitas nesiūlo tokių vaizdo plokščių, o ir pati RTX serija bus realiai išleidžiama tik rugsėjo 20 dieną.

Nors DICE „Ray Tracing“ technologija remiasi „Microsoft“ daugelio platformų DXR (DirectX Raytracing) įrankiu, bet dabar „Battlefield V“ žaidime naudojama RT („Ray Tracing“) versija neveiktų su jokiomis kitomis vaizdo plokštėmis, išskyrus RTX. Papildomai dar naudojamas specialus „nVidia“ kompiliatorius, nuo kurio priklauso tam tikros RT funkcijos.

Gera žinia ta, kad DICE žada daryti pakeitimus atsiradus kitoms vaizdo plokštėms, palaikančioms „Ray Tracing“ efektą iš AMD ar „Intel“ stovyklos. To dabar padaryti tiesiog neįmanoma, nes tokia techninė įranga neegzistuoja, tad ir palaikomos tik RTX vaizdo plokštės. Padaryti pakeitimai leis apdoroti „Ray Tracing“ ne vien „nVidia“ vaizdo plokštėms. Dabar svarbiausia sulaukti tokių vaizdo plokščių iš AMD ar „Intel“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.