„Battlefield V“ žaidime DXR atima daugiau nei pusę spartos

Pagaliau sulaukėme žaidimo, kuriame galime pamatyti Raytracing grožybes. Nors daugelis tikėjo, kad pirmasis žaidimas, išnaudosiantis Raytracing, bus „Shadow of the Tomb Raider“, bet jis taip ir nesulaukė atnaujinimo, aktyvuojančio technologiją. „Battlefield V“ žaidimui buvo pateiktas pirmos dienos atnaujinimas, kuris įgalina DXR, tad pagaliau galima realiai pamatyti, kiek šis naujas efektas atima spartos. Reikia priminti, kad Raytracing naudojamas tik atspindžiams, o ne visai žaidimo grafikai.

Kaip ir buvo galima tikėtis, įgalinus DXR spartos praradimai yra milžiniški. RTX vaizdo plokštės praranda daugiau nei pusę spartos ir tik naudojant DXR low režimą matome daugiau nei pusę spartos palyginus su tuo, kai šis efektas visai išjungiamas.

5 Komentarai

  1. Frantisekas parašė:

    Na su dabartiniais zaideju standartais tai 1080p tik 2080ti traukia, visos kitos ruko. Nors jau ir 1080p nelabai telpa i tuos standartus. Tai galima sakyt neiviena korta normaliai nepaveza. O man asmeniskai tai uztenka kad zemiau 30fps nekristu, as zmogus kuklesnis 😀

    • DziugoSuris parašė:

      kai padropins is ~100fps stabiliu i 30-40s giedosi kitaip netgi zaisdamas ant low/ultra+ off settings

    • pasimetes parašė:

      Aš irgi dabar taip bandau save įtikinti. 😀

      • DziugoSuris parašė:

        realiai tai HDR off ir t.t. zaidziant ant 1080p su i7 8700k ar ryzen 7 1700/2700-x ir rx 580 8gb BFV isnesti ~100+ fps ant low/off ultra(konkreciai cinematicai basice off, texture ir mesh quality ultra, visa kita iskaitant motion blur off arba low). jei procas prastesnis-jau gali keiksnoti kad low fps-nes 60neisnes net ir ant low stabiliai nesvarbu ar 1070 turesi ar 580. gpu power efficiency zemiau 70% bus ir GG-kankinsiesi su dropais i 30’s.
        senos kartos mainstream sistemos su intel i5 ir i7’s kancia. net ir 7/6 karta jau gryba pjauna. turi imti realiai kazka hexa core + multi threading bent jau kad zmoniskai veiktu.
        threadripper 1920x pvz arba i7 8700k praktiskai geriausi kaip mainstreamai BFV/1 geimingui utilizuoti. na dar i5 kaip minimum 8400 kazkiek. realiai tai sena karta nekazka-low gpu usage ir high cpu usage. neturint net bottlenecko gpu usage zemas neziurint kas per vaizdo plokste.
        pigiausias cpu is naujesniu tai ryzen 7 1700 kuris vertas imti del multitasking ir sio zaidimo, vienintele zmoniskos kainos brand new alternatyva.

  2. Frantisekas parašė:

    Ei dziugo suris as generation z, arba rasai i 2 eilutes arba as nesuprantu ka tu rasai.
    😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.