Būsimi „Alder Lake“ procesoriai turės „hibridinę technologiją“ branduolių valdymui

„Intel“ visai neseniai išleido „Lakefield“ procesorius, kurie pagaminti naudojant „Foveros“ metodą. Jis leidžia silicį krauti vieną ant kito. „Lakefield“ procesoriai yra orientuoti į energijos taupymą ir turi vieną didelį ir galingą branduolį, o taip pat keturis „Atom“ lygio branduolius.

Iš senesnių gandų žinome, kad big.LITTLE dizainą „Intel“ naudos ir su „Alder Lake-S“ procesoriais, kurie yra skirti staliniams kompiuteriams. Lusto konfigūracija turėtų būti 8+8. Pusė branduolių bus galingi, o likę „Atom“ lygio silpnesni branduoliai. Iš naujai nutekėjusios informacijos sužinome, kad „Alder Lake-S“ turės „hibridinę technologiją“. Ji leis visiems procesoriaus branduoliams naudoti tas pačias instrukcijas ir registrus. Tiesa, norint naudoti tik galingesniuose procesoriaus branduoliuose esančias instrukcijas (AVX-512, TSX-NI ir FP16) teks išjungti silpnesnius branduolius, o tuo pačiu ir hibridinę technologiją. Kol kas neaišku, kaip reikės naudotis šia hibridine „Intel“ technologija, bet jei reikėtų spėti, sakyčiau, kad norint pakeisti procesoriaus konfigūraciją reikės perkrauti kompiuterį.

„Alder Lake-S“ procesoriai turėtų atstovauti 12-ą „Core“ procesorių šeimą. Jų išleidimo reikėtų tikėtis 2022 metais. Kartu su šiais procesoriai turėtų debiutuoti 600 serijos pagrindinės plokštės, turėsiančios naują LGA1700 lizdą. Labai tikėtina, kad „Alder Lake-S“ procesoriai palaikys DDR5 atmintį.

5 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Good, tai ant kokiu 2030m jau soft’as tures normalu supporta tam 😀

  2. aiwaris parašė:

    man tai labiausiai patinka sita eilute kazkodel nestebinanti wow kokia naujiena 😀 Kartu su šiais procesoriai turėtų debiutuoti 600 serijos pagrindinės plokštės, turėsiančios naują LGA1700 lizdą. 😀

  3. Nukainotas parašė:

    O kam staliniam kompui tie silpnesni branduoliai? Juk staliniai ne su baterijom, tai negi taupys tinklo elektrą?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Marketingas, taigi 16 branduolių.

      • kernelis parašė:

        AL bus „elegantiskiausias“ CPU. Is pradziu Intel i Cove architekturas idiege ta AVX512 nesamone, kurios mainstream’e virtualiai niekam nereikia, o su AL isjungs AVX512 tam, kad unifikuotu ISA. Tiesiog „tobula“ strategija su „efektyviai“ isnaudotu silicio plotu (kurio AVX512 reikia visai nemazai) 😀

        Nezinau, jie metosi tarp kazkokiu nesamoniu. Tas big.Little ines daugiau problemu nei naudos Desktop’e. Reikejo daryti mazesnius branduolius be AVX512, bet visus 16. Kitavertus, is biznio puses gal ir gerai – bus vienas produktas mobilkom ir desktop’ui. Mobilkom big.Little turetu but naudingas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.