„CeBIT 2014“: MSI atsivežė pirmuosius Z97 pagrindinių plokščių prototipus

Po gero mėnesio „Intel“ ketina pakeisti H87 ir Z87 pagrindinių plokščių mikroschemų rinkinius atitinkamai į H97 ir Z97, todėl nereikėtų stebėtis, kad tarp gamintojų šiuo metu vyksta sujudimas. Štai MSI į „CeBIT 2014“ parodą atsivežė du Z97 pavyzdžius, kuriuos atstovauja „Z97 Gaming 7“ ir „Z97 Gaming 3“ prototipai.

Dabartinius „Haswell“ ir netrukus pasirodysiančius „Haswell Refresh“ procesorius palaikanti „Z97 Gaming 7“ talpina dvidešimties fazių DigitALL maitinimo dizainą ir keturis DIMM lizdus, kurie tinkami DDR3 atminčiai iki 2666 MHz. Tarp išplėtimo jungčių pakliūna trys PCI-Express X16 3.0 lizdai, keturi PCI-Express 3.0 x1 bei labiausiai SSD kaupiklių prijungimui praversiantis M.2. Be aštuonių SATA III lizdų Gaming 7 ant savo PCB turi iįjungimo/išjungimo, perkrovimo ir OC Genie mygtukus. Military Class IV komponentus naudojantis produktas taip pat apdovanotas Audio Boost 2.0 ir KillerLAN technologijomis.

„Z97 Gaming 3“ išlaiko daugelį Gaming 7 turėtų savybių, įskaitant M.2 lizdą, Audio Boost 2.0 ir KillerLAN technologijas, tačiau SATA III lizdų skaičius sumažintas iki trijų, PCI-E x16 3.0 lizdų skaičius iki vieno, o VRM sumažintas iki šešių fazių. Taip pat atsisakyta ir pagalbinių mygtukų ant plokštės PCB. Gaming 3 vis dar palaiko atmintį iki 2666 MHz ir gauna du PCI-E x1 3.0 bei tris PCI išplėtimo lizdus.

Galime patikinti, kad matomi aušinimo sprendimai (radiatoriai) galutiniuose Z97 Gaming serijos produktuose atrodys visiškai kitaip. MSI taip pat ketina pristatyti keletą Z97 pagrindinių pasinaudojant „XPower“ ir „Legacy“ šeimomis.

3 Komentarai

  1. algiz parašė:

    Sveiki, truputeli atsilikes esu, kas tas M.2? ir kuom cia taip ssd pasitarnaus? aciu 🙂

  2. BC00 parašė:

    Turetu leisti max pralaiduma iki 1GB/s kai SATA tik 600 MB/s. Taip pat nebereikia jokiu laidu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.