„Core i9-10900K“ siurbia 235 W, su 240 mm AIO kaista iki 93 laipsnių Celsijaus

„Intel“ dar neišleido 10-os kartos „Core“ procesorių staliniams kompiuteriams, bet jau matėme ne vieną testą. Šį kartą galime pasižiūrėti, kiek energijos reikia „Core i9-10900K“ pilnai jį apkrovus. Tam buvo panaudoti du testai. Procesoriui teko AIDA64 FPU streso testas, o taip pat „Furmark“ testas. Vaizdo plokštė buvo diskreti. Priminsime, kad i9-10900K procesorius turi 10 branduolių ir 20 gijų.

Testo metu „Core i9-10900K“ naudojo iki 235,17 W elektros energijos. Aušinimui buvo naudojamas 240 mm AIO aušintuvas ir procesorius kaito iki 93o C. Nepaisant to, „Core i9-10900K“ sugebėjo išlaikyti 4,77 GHz visų branduolių turbo dažnį. Tai yra labai arti reklamuojamo 4,8 GHz visų branduolių turbo dažnio. Beje, testas truko beveik 48 minutes ir procesorius visų branduolių turbo dažnį išlaikė stabiliai.

13 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Nebloga keptuvė bus…

  2. Strelok parašė:

    Nu 93oC jau tikrai labai daug ypač turint omenyje, kad dar 240 mm AIO buvo naudojamas. Kokia prasmė iš reklamuojamo turbo dažnio, jeigu kartu dar turi atitinkamą aušintuvą pirkti/thermo pastą/PSU ir t.t. ir ant galo gauni vistiek arti 100 oC rezultatą ir aušintuvą, kuris dirba max RPM, kad tavo sistema negautų BSOD. Aš suprantu, kad Inteliui reikia vis „geresnį“ produktą pristatyti, bet kai jau po biškio einam į vandenilio aušinimo teritoriją jau tampa juokinga. Eiliniam naudotojui Turbo dažnis visiškai nieko nereiškia at this point.

  3. SarzzeR parašė:

    Kažkaip rolės apsikeitė, nes anksčiau AMD gerai šildydavo, o dabar Intel. 😉

    • Strelok parašė:

      AMD dabar druską bando nukasti, kai pranešė, kad b450/x470 platforma 3rd gen zen nepalaikys dėl BIOS limitų. Patys dar oficialiai parašė, kad tokios reakcijos blogos nesitikėjo.

      • zhaltees parašė:

        Pyk nepykes, bet realiai B350 motkos puikiai veikia net ir su 3000 Ryzenai nors ir taip pat buvo zadama kad nepalaikys. Cia jau 3 kartos apziotos vienoje MB. Aisku bus biski painiava. Gal vertejo vel padaryti AM4+ socket zymejima, kad butu paprasciau, bet realiai manau CPU labai zenkliai pasikeite nuo pirmos kartos ir AMD vis sunkiau ispausti daugiau performance, nekeiciant socketo/chipsetu.

        99%, kad 5000 jau eis ant AM5, nes jau labai prinokes sitas reikalas, jau net nekalbant apie DDR5…

  4. XMA parašė:

    Bent jau žiemos laukia tikrai šiltos!!! 🙂 🙂 🙂

  5. SoTOP parašė:

    Aš tai nematau čia didelės problemos, nebent nenorima mokėti daug už elektrą. Čia praktiškai blogiausias scenarijus – pilnai apkrauta vaizdo korta, kurios vienos jau pakaktų korpusą prišildyti, plius CPU apkrautas maksimaliai sintetiniu testu. Realiame naudojime su 280mm ar 360mm AiO(mažesnių nesiūlyčiau 🙂 ) čia nebus daug skirtumo nuo 9900K. Šitas CPU turės didesnių problemų, vien patys Intel turi 10700K kuris potencialiai beveik neatsiliks nuo 10900K.

  6. XMA parašė:

    Manau bus čia vaizdų, Vrm radiatoriai su aušintuvais ir 2 x 8 pin 12V Power Connectors (Hi-Density Power Connector), tai čia gali ir daugiau būti vatų ir šilumos priklausys viskas nuo OC 😀

    https://youtu.be/kWlFGNURce8?t=153

    • BC00 parašė:

      Aušinimai yra truputį perspausti. Tokių aušinimų su fanais reikėtų jeigu būtų sudėtos crap VRM grandinės, bet jos nebus crap tikrai, nemažu atveju bus overbuilt’intos. O 2x 8pin lizdai išvis niekam nereikalingi, juk vienas >300 W priimt gali.

      • XMA parašė:

        Bet vistiek kažkaip keistai atro VRM su aušintuvais, matyt nori apsidrausti, nes jeigu CPU pasiekia virš 90 laopsnių šilumos, tai automatiškai turėtų kaisti ir VRM.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.