„Corsair“ siūlys „LL120“ ir „LL140“ RGB LED ventiliatorius

Interneto platybėse pastebėsi nauji „Corsair ventiliatoriai: LL120 ir LL140. Jie turės programuojamą RGB LED apšvietimą, o tai juos išskiria iš kitų RGB ventiliatorių. LL120 ir LL140 turi 16 programuojamų diodų, atskirtų į dvi šviesos kilpas.

„Corsair LL120“ ir LL140 ventiliatoriai bus pardavinėjami atskirai ir komplektais (2x 140 ar 3x 120). Komplekte dar rasime „Corsair Lightning Node Pro“ valdiklį, kuris reikalingas norint valdyti ventiliatorių apšvietimą naudojant „Corsair Link“ programėlę. „Corsair LL120“ ir LL140 ventiliatoriai prekyboje turėtų atsirasti lapkričio 29 dieną.

Kaip ir galėjote spėti, šie ventiliatoriai bus nepigūs. LL120 kainuos 34.99 USD, o LL140 – 39.99 USD. Komplektas su dviem 140 ventiliatoriais atsieis 99.99 USD, o perkant trijų LL120 komplektą teks pakloti 199.99 USD.

„LL120“

  • Model: CO-9050071-WW
  • Bearing Type: Hydraulic Bearing
  • RPM: 600 – 1500 +/- 10% RPM
  • Air Flow: 43.25 CFM
  • Noise Level: 24.8 dBA
  • Power Connector: 4 Pin

„LL140“

  • Model: CO-9050073-WW
  • Bearing Type: Hydraulic Bearing
  • RPM: 600 – 1300 +/- 10% RPM
  • Air Flow: 51.5 CFM
  • Noise Level: 25 dBA
  • Power Connector: 4 Pin

16 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Ant kiek mėgstu Corsair PSU, ant tiek nemėgstu Corsair FAN. Total’us išbrangintas š… man atrodo. Kas per idiotizmas pirkti ventiliatorių su tokiais spec:

    RPM: 600 – 1300 +/- 10% RPM
    Air Flow: 51.5 CFM
    Noise Level: 25 dBA

    RPM žiūrint į Airflow didelis, garsas aiškiai per didelis, statinis slėgis žiūrint į ventiliatoriaus sparnus bus mažas. Kaina apskritai iš kosmoso srities. Vienintelis „pliusas“ RGB.

    Galima nusipirkti Phanteks PH-F140SP fanus su:

    Speed (RPM)
    1200 ± 250 rpm
    Max Airflow
    82.1 CFM
    Acoustical Noise
    19 dB (A)

    LED’iniai, prisitaikyti prie build’o. Kainuoja ~14 eur.

    O jeigu jau to RGB taip reikia: Thermaltake.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Mačiau forume apie ventiliatorius kabėjot. Aš pvz ką jie rašo mažai tikiu. Ypač su dBA, nes vieni matuoja už 10 cm, kiti 30 cm kiti iš vis už metro. Aišku oro srautą tai turėtų jau normaliai pateikti, bet geriausia apžvalgas pasižiūrėti.

      • IFeelYou parašė:

        Tikrai taip. Daugelis kompanijų gudrauja. T.y. matuoja garsą iš toliau, rašo garsumą sone vienetais, kad žmonės nesiorientuotų ir pan. Na bet Corsair fan’ai ir tyla, tai kaip koloniukas ir i3 procesorius – tiesiog nesiderina 🙂
        O CFM visi matuoja panašiai. 51.5 CFM yra labai labai prastai aušintuvui už tokią kainą, juolab kad jis skirtas korpuso aušinimui.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Čia tinka rusiškas posakis: tikėti, bet patikrinti 🙂 (veriaj no proviriaj)

          Arctic tai sonais jau nežinau kiek matuoja, kiek tik juos atsimenu. Bet man jie kaina/kokybė vis tiek vieni geriausių ventiliatorių atrodo. Nes už 5 € pwm net nėra pirkti ventiliatorių 12 cm. Vienas ant proco aušintuvo prasisuko 5 metus ir jokių priekaištų aš jam neturėjau. Tik aš ji leidau max ant 800 rpm, o idle 550. Tai tikrai negirdimas buvo.

          • IFeelYou parašė:

            Na Arctic yra daugiau biudžetiniai ventiliatoriai. Už savo kainą aišku kad jie yra geri. Ypač kai reikia nusipirkti jų ne vieną. Šiaip visiškos tylos mėgėjams rekomenduočiau BeQuiet fan’us. Nebūtinai pačius brangiausius. Visi jų PWM fan’ai tikrai labai tylūs. Vienintelis padorus analogas, kurį radau yra Phanteks. 1200 rpm fan’ai, kurie yra absoliučiai tylūs net and max. Ir turi gana gerą statinį slėgį (1.33-1.51).
            Jeigu ieškot radiatoriam skirtus biudžetinius ventiliatorius – nenugalimi yra Yate Loon.

  2. newdiamond parašė:

    case fan porno….daugiau nieko cia nepridesi 😀

  3. TavoBaba parašė:

    OMG kaina tai visiškas kosmosas 😀 Į gamintojo pateikiamas specifikacijas reiktų mažiau žiūrėt nes nėra jokios standartizuotos matavimo metodikos ir visi jie ten rašo vos ne ką tik nori.

    Šiaip, IFeelYou, nesutinku dėl Corsairo veintiliatoriu – ML120 PRO tikrai vieni geriausių, kas nepasakytina apie jų 140mm bandymą… Ir kaina normali tiesa sakant. Jei man reikėtų 120mm tikrai būtų mano sarašo viršuj.

    O iš 140mm tavo minėti Phanteks tikrai geri, kartu su BQ! SW3. Dėl absoliučios tylos tai aš nebūčiau toks tikras, pvz. man sėdint tyliam kambary ~1.5-2 metro nuo PC aš pradedu girdėt savo SW3 kažkur nuo 700RPM, bet tai ženkliai malonesnis garsas – praktiškai vien „vėjelis“, be jokio aukšto dažnio zyzimo. Apskritai SW3 ko gero pirmas mano bandytas PWM ventiliatorius kuris „nespragsi“ prie low RPM. YMMV nes čia aišku ir PWM valdiklio įtaka yra.

    Taip pat gerus ventiliatorius gamina Thermalright, konkrečiai TY-147 ir TY-143, su visom jų modifikacijom (A/B, SQ). Thermalright TY-147A ko gero mano „mėgstamiausias“ tylus ventiliatorius. Geras, neįkyrus garso profilis. Jei biški smarvės trūksta tai TY-143 su savo 2500RPM tikrai prapūs. Aišku garsas tada jau atitinkamas. Gali dirbti ir su 600RPM, bet su mano valdikliu tada spragsi. Gana garsiai ir įkyriai, nors kitiems viskas OK.

    Noctua nors ir turiu krūva ventiliatorių, bet IMO jie pervertinti. Mokama aišku už garantinį servisą, bet kai to serviso kaina realiai gaunasi ~50% vieneto kainos, kažkaip imi galvot ar verta.

    P.S. Arctic savo kainos ruože ko gero be konkurent, nebent gal dar kokie Scythe jei on sale būna. Nesu kol kas bandęs tik jų 140mm, laukiu šiuo metu. Penktadienį turėčiau gaut.

    P.P.S. Ir niekada 100% konsensuso pasiekt tuo klausimu nepavyks, nes skirtingos ausys skirtingai girdi ventilatorius

    • IFeelYou parašė:

      Na dėl tos Corsair ML120 Pro normalios kainos tai ką aš žinau 🙂 25 eurai man tikrai neatrodo normali kaina. Sakyčiau labai didelė. Manau EK Vardar F4-120ER yra tikrai nepalygint geresni fan’ai, kadangi turi panašias specifikacijas, o kainuoja vos ne dvigubai mažiau.
      Tuo tarpu EK-Furious Vardar EVO 120 su 3000 rpm (jeigu jau ieškom maximumo) lenkia Corsair visa galva visuose testuose ir kainuoja 16-17 eurų.
      Vienintelis Corsair ML120 Pliusas prieš minėtus yra išvaizda, tačiau naudojant juos kaip radiatorių fan’us, kam jie ir skirti – ta išvaizda nukrenta į antrą vietą.
      Ribotą biudžetą turintiems žmonėms, bet ieškantiems gerų radiatorinių fan’ų siūlyčiau: Yate Loon 120MM D12SH-12 Black 2200RPM. Pasirodo tikrai ne blogiau negu Corsair ML120, o kainuoja 6.5 eur.
      Aišku kaip ir teisingai sakei – konsensuso čia pasiekti nepavyks, nes žmonės per daug skirtingi.

      Dėl garso tai turbūt dar ir korpusas turi nemažai įtakos. Ir beabejo ausų jautrumas.

      TY-147 ir T-143 superiniai fanai, bet girdėjau kad dėl neįprastos TY-147 formos, jie turi kažkokių tvirtinimo problemų. O ir šiaip dizainas keistokas reikia pripažint…

      Noctua… na yra Noctua. Nežinau ar jie pervertinti, manau kad tai vieni geriausių fan’ų, daug investuojantys į inovacijas, nemeluojantys specifikacijų ir pan. Bet kaina ir dizainas tai…

      O šiaip auksinis standartas tarp 120mm fanų visada buvo ir bus Gentle Typhoon. Lenkia visas tas Noctuas, tik kad gaut labai sunku.

      • TavoBaba parašė:

        Atrodo ne apie tuos ventiliatorius kalbame. Corsair ML120 PRO Amazonėj 18€, kitur galima rast ir po 15€. Net pas mumi 1A.lt – 20€ 😀 Vardar neteko čiupinėt, tai nelabai galiu apie juos kalbėt, bet iš review matosi, kad ne patys tyliausi bet perf geras. Didžiausias jų pliusas yra jų naudojamas magnetinis „guolis“, kuris leidžia dirbt gan plačiu diapazonu – 400-2400RPM + dirba šiek tiek tyliau. Šiaip anokia čia naujovė – Sunon jau senokai gamino tokio tipo ventiliatorius, o iš retail randamų yra Enermax Twister, bet jie buvo šiaip savaip siaubingi. Visiškai jokio quality control.

        Ne, neturėtų kilt kažkokių didesnių problemų montuojant TY-14*. Na pas juos vienos kraštinės ilgis ~15cm, kitos ~14cm, o montavimo skylės kaip 12cm ventiliatorių 😀 Bet Thermalright jau yra išleidę šių ventiliatorių SQ versijas, kurios turi 14cm ir 12cm ventiliatorių montavimo skyles ir „normalią“, kvadratinę formą.

        GT įsigijimo tas „sunkumas“ toks sąlyginis – tiesiog brangu siųstis iš US, bet jei labai norisi tai galima rast DarkSide GT. Man asmeniškai jie turi gana nemalonų ausiai garsą, tokį aukšto dažnio švilpimą.

        Kas liečia apžvalgas tai IMO tik du puslapiai daro tai kompetetingai – http://thermalbench.com/ ir http://www.silentpcreview.com/, kitur kiek teko užmatyt matuoja bbžką bbžkaip. Dėja SPCR jau senokai nėra naujo kontento. Dar yra http://www.coolingtechnique.com/ su dviem minusais – viskas itališkai + jie testuoja „free air“, tai nevisai tikslu daugumoj use-case.

        Normalios čia paklodės gaunasi 😀

      • TavoBaba parašė:

        >tfw parašei atsakymą, bet adminas 3 valandas nepatvirtina tavo posto

  4. ToBeX parašė:

    Su CFM irgi grybą manau gerai pjauna, pvz dėžės priekį pučia 2 fanai, ir prie to kuris turi mažesnį CFM yra daug daugiau dulkių ant filtro, negu to kuris turi mažesnį CFM
    (Enermax prieš Fractal design, Enermax laimi)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.