Danamics LMX pasirodė prekyboje

Danų kompanija Danamics, prieš daugiau nei metus pristačiusi pirmą masinei produkcijai skirtą skysto metalo aušintuvą asmeninių kompiuterių centriniams procesoriams, jau kurį laiką ruošė šio aušintuvo pasekėją. Patobulinta LM10 versija, pavadinta LMX žada ženkliai pagerintą aušinimo efektyvumą už savo pirmtaką.

LMX veikimo principas yra toks pats kaip ir LM10. Šiluma iš aušintuvo pagrindo perduodama į penkis U formos vamzdelius, kuriais cirkuliuoja skystas metalas. Jo pumpavimui panaudota elektromagnetinė pompa. Šie vamzdeliai kur kas greičiau perneša šilumą už įprastus šiluminius vamzdelius, todėl leidžia pasiekti geresnius aušinimo rezultatus.

Aušintuvas yra \“bokšto\“ tipo ir gali naudoti iki dviejų 120 x 120 mm ventiliatorių (kartu su aušintuvu pridedami du 2000 RPM 75,7 CFM SilenX ventiliatoriai). Jo pagrindas pagamintas iš vario, o radiatorius – iš aliuminio plokštelių. Aušintuvo be ventiliatorių matmenys siekia 158,2 x 170,5 x 90 mm, o masė – 1,18 kg. LMX yra suderinamas su LGA 775/1156/1366 bei AM2/AM2+/AM3 procesoriais.

Kaip žinome, LM10 neparodė įspūdingų aušinimo rezultatų, kurie pateisintų didžiulę jo kainą. LMX kaina taip pat verčia iš koto. Šis aušintuvas Europoje kainuoja 159 eurus be PVM. Belieka tikėtis, kad Danamics pakankamai gerai ištobulino savo technologiją, kad LMX parodytų puikius rezultatus.

Daugiau informacijos apie gaminį galite rasti čia. Oficialų pranešimą spaudai skaitykite čia.

3 Komentarai

  1. ligonis parašė:

    kas ten per skystas metalas? kazkaip tam ju puslapi nelabai uzsimena apie kazkokias technines detales, tik velniskai ikyri animacija kuri tiesiog gasdina jei apkrautas internetas.

  2. svedas parašė:

    na pigiausia butu gybsidabris, bet manau bus koks egzotiku metalu tirpalas, todel ir kaina kosmosas.

  3. Fostil parašė:

    Uz tokia kaina jau galim pradet ir apie vandens ausintuvus mastyt, 160euru + 32eurai pvm + grubiai tariant ~20euru antkainis = 212euru 730lt. Kosmosas…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.