HD 5770 kaina nekrenta, AMD uždirbs daugiau (Papildyta)

Fudzilla praneša, kad naujo dizaino HD 5770, apie kurias mes jau kalbėjome kiek ankščiau, kainuoja tiek pat, kiek ir senosios HD 5770 vaizdo plokštės, o tai perša išvada, kad jų gamintojas AMD tiesiog uždirbs šiek tiek daugiau.

Naujo dizaino esmė labai paprasta – kompanija pakeitė jo aušintuvą. Pasirodo, jog su kai kuriais pakeitimais, HD 5750 posistemio aušintuvo visiškai pakanka spartesnio brolio HD 5770 efektyviam darbui. Šių vaizdo plokščių taip pat negalime vadinti „ne įprastinėmis“, nes jų dizainas atkeliavo iš pačių AMD. Montažinėje plokštėje niekas keičiama nebuvo, o partneriai praneša, kad šias vaizdo plokštes gauna jau kuris laikas.

Akivaizdu, jog naujasis aušintuvas yra pigesnis už gana masyvų pradinių HD 5770 versijų modelį. Nepaisant to, AMD nemažina kainų ir nuo šių vaizdo plokščių uždirbs daugiau, nei lig šiol. AMD HD 5700 serijos vaizdo plokščių taip pat nekamuoja toks didelis stygius, kaip HD 5800 serijoje, tad kompanija turi proga gerai užsidirbti.

Papildyta. Pasirodžius naujoms vaizdo plokštėms, vienas iš technikos portalų, tai yra Expreview.com, nusprendė palyginti seno ir naujo aušintuvų aušinimo rezultatus. Kaip parodė testai, nepaisant to, kad antrosios kartos aušintuvas yra pigesnis bei mažesnis, nei pirmosios kartos, jam tai netrukdo rodyti geresnius rezultatus. Pilną apžvalgą galite rasti čia.

6 Komentarai

  1. Domast parašė:

    prie ko čia AMD pelnas? juk AMD/ATI tik lustų tiekėjas.. pagal tokia logiką jei Asus sugalvotų super duper paauksuotą aušintuvą uždėti ant vaizdo plokštės ir kainos nepakelti tai AMD apturėtu nuostolio 😀 čia naujienos autoriui ar man prastai su logika?

  2. SB parašė:

    Domast>>>Šaltiniui tada nevisiškai gerai su logika. Aš iš tiesų nežinau susitarimų tarp partnerių ir AMD kas daroma, kai siūlomas pigesnis aušintuvas iš pačios AMD (t.y jos pasiūlytas), o ne Asus ar kitos kompanijos pakurtas.

  3. Katonas parašė:

    Straipsnio neskaičiau šito lietuviško, bet skaičiau anglišką, viskas paprasta, AMD/ATI kaip ir buvo pažadėję ankščiau kad kai uždės ta naują aušintuvą, atpigs 5770 kažkiek, bet po to persigalvojo ir kainų niekas nemažins. O pelnas prie to kad AMD/ATI parduoda plokštes gamintojams, o tie jei nori užklijuoja savo lipdukus sudeda į savo dėžes ir parduoda, po kurio laiko jau tiekiama ir vien tik GPU, o plokštę pasigamina patys gamintojai, tokie kaip Asus, MSI, XFX, tada jie deda geresnius aušinimus turbina ir t.t.

  4. shift parašė:

    Taip, Katonas cia teisus. Sita plokste skaitosi kaip \"reference\", ir ji tokia atkeliauja tiesiai is AMD, o firmos tik uzdeda lipdukus ir ipakuoja. Taigi AMD uz ta pacia kaina parduoda plokste, kuria jiems pagaminti atsejo pigiau del pigesnio kulerio. O kai bus duotas leidimas gamintojams patiems kurti savo ploksciu dizaina tada ausintuvu ivairove bus didesne bei isryskes kiti skirtumai.

  5. SB parašė:

    shift>Manau taip pat, bet dėl to nesu tikras. Ir man atrodo, kad Reference kortos yra grynai AMD rankose, tuo tarpu kitos – partnerių.

  6. Domast parašė:

    tada aišku viskas 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.