Detalizuota mobilių „Ryzen 5000“ procesorių architektūra

Nutekėjo AMD skaidrės, kuriose kalbama apie mobilių „Ryzen 5000“ serijos procesorių architektūrą. Šie procesoriai turi „Cezanne“ kodinį pavadinimą. AMD skaidrėse patvirtino, kad „Cezanne“ lustas yra 180 mm2 ploto, o tai yra 15 % padidėjimas lyginant su pirmtaku „Renoir“. Tiesa, „Cezanne“ tranzistorių kiekis lyginant su pirmtaku padidėjo tik 10 %. Pagrindinis „Cezanne“ pagerinimas yra „Zen 3“ branduoliai ir dvigubai padidinta L3 lygio atmintis. Dabar jos kiekis siekia 16 MB. Procesorius taip pat palaiko LPDDR4 atmintį, kuri dažniausiai naudojama ultra plonuose nešiojamuose kompiuteriuose. AMD prasitarė, kad pirmieji mobilūs „Zen 3“ procesoriai buvo pagaminti iš karto po „Zen2“ išleidimo. „Cezanne“ APU procesorius iš tiesų turi daug bendro su „Renoir“ ir pagrindinis  skirtumas tarp jų yra naujesni „Zen 3“ branduoliai“. Grafikos posistemė lieka ta pati, tai yra „Vega“ architektūra, bet su padidintu dažniu.

AMD sako, kad „Zen 3“ mobilūs procesoriai pasiūlys „istorinį vienos gijos spartos padidėjimą“. AMD tikina, kad „Ryzen 9 5900HX“, 8 branduolių procesorius su atrakintu daugikliu, bus net 19 % spartesnis vienos gijos užduotyse už „Intel“ mobilų flagmaną „Core i9-109800HK“.

Būsimi mobilūs „Ryzen 5000“ procesoriai turės naują energijos reguliavimą, o tai leis efektyviau naudoti bateriją ir jos veikimą prailginti iki 2 valandų. AMD sako, kad „Cezzane“ turės atminties galios būseną leidžiančią taupyti energiją, o taip pat galės keisti įtampą kiekvienam branduoliui atskirai. Tai dar labiau sumažina viso procesoriaus energijos suvartojimą.

„Ryzen 5000H“ ir „Ryzen 5000U“ nešiojami kompiuteriai prekyboje atsiras vasario mėnesį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.