Entuziastai atrakino L3 atmintį AMD Athlon II procesoriuose

Kinijos technikos entuziastai rašo, kaip galima atsirakinti trečiojo lygmens (L3) spartinančiąją atmintį, kuri yra išjungta AMD Athlon II trijų branduolių procesoriuose. Tai šiems procesoriams suteikia iki 20 procentų spartos prieaugį.

Kaip pranešama, šią „atrakinimo“ procedūrą pavyko atlikti su AMD Athlon II X3 435 procesoriumi ir neveikianti 6MB L3 spartinančioji atmintis buvo prikelta naujam gyvenimui. Tai iš esmės Athlon II tipo procesorių paverčia į Phenom II atitikmenį, nes trečiojo lygmens spartinančioji atmintis padeda procesoriui veikti 10-20 procentų sparčiau, nei tik su antrojo lygmens spartinančiąją atmintimi. Tai taip pat, pasak entuziastų, nepadidina procesoriaus kaitimo ar energijos suvartojimo.

Nepaisant to, gali būti, jog daugelis iš jūsų nusivils, nes dažnas vartotojas to tiesiog negalės išbandyti. Šis triukas kol kas veikia tik su MSI pagrindinėmis plokštėmis, kurios pagamintos visai neseniai ir turi neatnaujintą BIOS versiją. Bet kokiu atveju, apie tai galite daugiau pasiskaityti čia.

1 Komentaras

  1. tubulis parašė:

    aah,jau tikejausi kad mano athlon greiciau veikti prades 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.