„Epic Games“ turės sumokėti 520 mln. JAV dolerių baudų ir kompensacijų

„Fortnite“ kūrėjas „Epic Games“ pirmadienį teisme pasiekė susitarimą su JAV Federalinės prekybos komisija (FTC), o dėl atlikto tyrimo metu nustatyto pažeidimo turės sumokėti 520 milijonų JAV dolerių baudą (ir kompensacijas). Ši bauda skirta už tai, kad „Epic Games“ taikė įtartiną taktiką manipuliuodama vaikais, kad šie pirktų „Fortnite“ V-bucks skaitmeninę valiutą, skinsus ir kt. be tinkamų sutikimo formų ir pirkimo užsakymo patvirtinimų. Net ir sulaukusi milijonų tėvų skundų, „Epic“ nusprendė tęsti savo taktiką kas dabar stipriai kainuoja. Taigi, FTC pateikė argumentus, kad tai pažeidžia Vaikų privatumo internete apsaugos įstatymo taisyklę (angl. Children’s Online Privacy Protection Act, COPPA) ir „Epic Games“ turės sumokėti baudą.

520 mln. bauda bus paskirstyta sekančiai. Bus skirta 275 mln. JAV dolerių piniginė bauda už COPPA taisyklės pažeidimą ir 245 mln. dolerių piniginė bauda, o tiksliau pinigų gražinimas tiems naudotojams, kurie nukentėjo nuo nešvarios „Epic Games“ praktikos.

Kompanija „Epic Games“ teigė: „Per pastaruosius kelerius metus darėme pakeitimus, kad mūsų ekosistema atitiktų žaidėjų ir reguliuotojų lūkesčius ir tikimės, kad tai bus naudingas gidas kitiems mūsų pramonės atstovams.“ Oficialus pareiškimas kur kas ilgesnis, jį galite paskaityti čia.

2 Komentarai

  1. Szaroo parašė:

    Labai geras precedentas.

  2. Diaxminde parašė:

    Apskritai tokie dalykai neturėtų egzistuoti. Susimoki kartą už prekę ir viskas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.