ES pareigūnai nemato problemos jeigu Europos regionui bus išjungtas „FaceBook“

„Meta“ pateikė ataskaitą, kurioje perspėjo, kad dėl naujų Europos Komisijos patvirtintų taisyklių gali uždaryti „Facebook“ ir „Instagram“ paslaugas Europoje. Naujieji ES įstatymai įpareigoja visas įmones tvarkyti naudotojų duomenis vietiniuose serveriuose, esančiuose Europoje, o „Meta“ siunčia naudotojų duomenis iš Europos į savo JAV serverius.

Šiandien du ES pareigūnai – Robert Habeck (Vokietijos ekonomikos ministras) ir Bruno Le Maire (Prancūzijos finansų ministras) pakomentavo „Meta“ metinę ataskaitą ir galimybę, kad „Facebook“ ir „Instagram“ bus uždaryti visoje ES. Perigūnai aiškiai pasakė, kad „Meta“ turi laikytis naujų ES taisyklių, kitaip jos socialinės žiniasklaidos platformos bus uždraustos visoje Europoje.

Ketverius metus gyvenau be „Facebook“ ir gyvenimas buvo fantastiškas. Europos Sąjunga yra tokia didelė vidaus rinka, turinti tiek daug ekonominės galios, kad jei veiksime vieningai, mūsų niekas panašaus neišgąsdins. – Robertas Habeckas (Vokietijos ekonomikos ministras)

Habeckas sakė, kad „gyvenimas be Facebook yra fantastiškas“, o Le Maire pridūrė, kad „žmonės labai gerai gyventų be „Facebook“, taip pat patvirtino, kad ES neatsitrauks nuo savo gyventojų teisių apsaugos.

Galiu patvirtinti, kad be „Facebook“ gyvenimas yra labai geras, o be „Facebook“ gyventume labai gerai. Skaitmeniniai milžinai turi suprasti, kad Europos žemynas priešinsis ir patvirtins savo suverenitetą. – Bruno Le Maire (Prancūzijos finansų ministras)

Iš naujausių komentarų matome, kad ES perspektyva šiuo klausimu yra nustatyta, o „Meta“ turi kamuolį savo rankose ir turi priimti svarbų sprendimą. Mums tereikia palaukti ir pamatyti, kaip reaguos „Facebook“ valdanti įmonė ir kas bus toliau.

4 Komentarai

  1. RokasS8 parašė:

    Labai gerai tegul jungia lauk ta savartyna

  2. GreenZebra parašė:

    Same, tegul uzdaro.

  3. StrelokRTX parašė:

    I see this as complete win.

  4. Hobis parašė:

    Sumažėtų zombių pažinančių pasaulį iš FB komentarų

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.