EVGA plokštė su dviem skirtingais Nvidia grafikos procesoriais

Nvidia kartu su vienu didžiausių savo partnerių EVGA šių metų Helovyno vakarą, spalio 30 dieną, ketina pristatyti naują produktą. Deja, tai nėra naujos kartos vaizdo plokštės su Fermi lustu, tačiau ir ši plokštė yra pakankamai įdomus sprendimas.

Tai du grafikos procesorius turintis grafinis spartintuvas. Atrodytų, jog tai nieko ypatingo, tačiau plokštėje naudojami lustai yra skirtingi. Pirmasis ir pagrindinis procesorius, kuris rūpinsis grafikos apdorojimu, yra GT200(b), o antrasis, G92(b), procesorius bus atsakingas tik už fizikinius skaičiavimus žaidimuose (Nvidia PhysX).

BrightSideofNews teigimu, GT200 grafikos procesorius yra toks pats, koks naudojamas Geforce GTX 275 plokštėms, o tai reiškia, jog jis turi 240 Stream procesorių, 28 ROP ir 80 TMU funkcinių vienetų. G92 lusto versija yra tokia pati, kaip ir GTS 250 vaizdo plokštėje ir turi 128 Stream procesorius.

Toks sprendimas galėtų sutaupyti šiek tiek vietos korpuse, tačiau plokštė su tokiais dviem grafikos procesoriais naudos nemažai energijos, o GTS 250 spartintuvas vien tik fizikiniams skaičiavimams žaidimuose atlikti atrodo tiesiog per daug galingas.

EVGA tinklapyje paskelbta registracijos forma, kurią užpildę pirmieji 300 žmonių galės dalyvauti prezentacijoje, kuri vyks Nvidia būstinėje, Kalifornijoje.


2 Komentarai

  1. ligonis parašė:

    su dabartiniais zaidimais kur dar procesorius sugeba dorotis su fizika, tikrai nelabai tikslingas sprendimas. o kai jau pasirodys daugiau fizikos turintys zaidimai, ta vaizdo plokste nelabai juos \"vilks\"

  2. tomaxsas parašė:

    ligonis: o pagalvok kodel dar CPU sugeba susidorot? gal todel kad fizikos lygis nelabai aukstas….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.