Facebook sukuria daugiau nei 200 tūkst. darbo vietų

Pastaraisiais metais reta šalis gali pasigirti puikiais rodikliais darbo vietų srityje, tuo tarpu naujai atlikti tyrimai rodo, jog socialinis tinklas Facebook bent jau iš dalies gerina šį rodiklį. O socialinių tinklų lyderis darbą suteikė net kelioms dešimtims tūkstančių darbuotojų.

Remiantis Marilando universiteto atilktu tyrimu, Facebook „Programėlių ekonomiką“ jau šiais metais JAV sukūrė 182 tūkst. darbo vietų ir prie šalies ekonomikos prisidėjo 12,19 mlrd. JAV dolerių. Remiantis kraštutiniais skaičiavimais, šie skaičiai atitinkamai išauga iki 236 tūkst. ir 15,71 mlrd. JAV dolerių.

Tyrimas įvertino darbo vietų sukurimą programėlių industrijoje, kas įvardijamas kaip tiesioginė Facebook įtaką, taip pat naujų darbų vietų atsiradimui dėl kitų su Facebook susijusių veiklų bei šių ekonominė vertė šalies ekonomikai.

Verta paminėti, jog Facebook integraciją šiuo metu turi daugiau nei 2,5 mln. puslapių, o socialinio tinklo vartotojai kasdien įdiegia apie 20 mln. programėlių. Turint daugiau nei 700 mln. vartotojų platfromą nenuostabu, jog programuotojai ir verslo sektorius Facebook nišoje įžvelgia didžiulį potencialą.

Šiuo metu Facebook teisiogiai samdo daugiau nei 2000 darbuotojų ir šis skaičius sparčiai auga, tačiau kaip rodo tyrimas, tai mažytė dalis viso Facebook indelio darbo vietų didinimui.

2 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    nu jojo sukuria :D:D:D:D:D:D

    nejuokinkit….pries facebook buvo tiek bedarbiu .dabar visi turi darbo :D:D:D:D

    tuoj sprogs visa sita nesamone kaip eilinis burbulas…

  2. registracijoz parašė:

    eiline nemokama reklama.

    newdiamond> greiciau jis sprogtu.. 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.